Szétlövés dönt majd

2019.06.20. 14:30

Kiss Balázsékra ma újabb kihívás vár

Szerdán Szolnokon folytatódott a II. Felnőtt és Ifjúsági, I. Parakenu Válogatóverseny.

Szabó Szabolcs

A Dunaferr SE tehetsége, Mányi Zsófia K1 200 méteren bekerült a döntőbe, ahol az ötödik helyen zárt. Kulcsár Dorina párjával, Bonyai Reginával pedig a C2 200 méter fináléjában a 4. helyen ért célba. Az idei válogató egyik nagy kérdése volt, hogy a közelgő két nagy nemzetközi versenyen a minszki Európa Játékokon, valamint a szegedi világbajnokságon C2 1000 méteren melyik páros képviseli majd a nemzeti színeket.

Dóri Bence és Kiss Balázs ma újra vízre száll a minszki kvalifikációért
Fotó: Kajak-Kenu Szövetség

Nos, a megoldáshoz csak egy picit került közelebb Hüttner Csaba szövetségi kapitány. Mint emlékezhetünk rá, az első válogatón a Kiss Balázs (Dunaferr SE), Dóri Bence egység győzött, most pedig a rutinos versenyzőkből álló, de frissen összeült Sáfrán Mátyás, Mike Róbert duó nyert Kissék előtt, amíg a harmadik a Hajdu Jonatán (Dunaferr SE), Fekete Ádám kettős lett.

Hüttner az edzőkkel történt egyeztetés után elmondta, hogy csütörtökön (rajt: 16.10) szétlövés dönt a két 1000 méteres páros számban az Európa Játékokon és a világbajnokságon történő indulásról. A kapitány ezzel együtt leszögezte: vb-csapatot csak az Európa Játékok után hirdet.

– Természetesen szerettük volna lezárni a válogatót, és nagyon sajnáljuk, hogy Kiss Balázsnak és párjának ez kedden nem jött össze. Nincs mese, ma újabb kihívás jön, erre pedig leginkább fejben kell felkészülni, és jó taktikát felépíteni a szolnoki pályára. Úgy látom, hogy a Kiss–Dóri kettősben még van annyi tartalék és plusz, hogy megnyerje a szétlövést. Kellemes meglepetést okozott Hajdu Jonatán és Fekete Ádám teljesítménye, ha egy kicsit bátrabban kezdenek, az egész mezőnyt meglephették volna. Jonatán C1 1000 méteren is ott lehet a legjobbak között – nyilatkozta lapunknak a Dunaferr SE vezetőedzője, Molnár Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában