női kézilabda-válogatot

2019.06.28. 20:36

Első helyen jutottak tovább

Remekül szerepel eddig a lengyelországi korosztályos, U17-es Európa- bajnokságon a magyar női kézilabda-válogatott, amelynek keretében két Dunaújvárosi Kohász KA-játékos kapott helyet.

sport

A csapat százszázalékos teljesítményt nyújtott a csoportkörben, hat ponttal elsőként végzett Pinizsi Zoltán együttese szerdán. A horvátokat, valamint a szlovákokat simán legyőzte a magyar együttes, a házigazdákat pedig a döntő játszmában múlta felül. Szabó a horvátoknak kettő, a lengyeleknek tizenkettő, míg a szlovákoknak három pontot szerzett.

Szabó Tekla
Szalma Zita Fotók: DKKA

A válogatott a középdöntőben Litvániával, Németországgal és Portugáliával került egy csoportba. Pénteken a litvánokkal kezdtük a második kört, s tovább folytatva a sikersorozatot 2–0-ra nyertünk, Szabó Tekla négy pontjának is köszönhetően. Délután a C-csoportot szintén hibátlanul megnyerő Németország következett, akiket 2–1- re múltak felül a magyarok, Szabó ismét két pontot szerzett. Szombaton a portugálok ellen zárjuk a középdöntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában