Két DKKA akadémistával

2019.06.30. 22:11

Egyszer kaptak ki az Eb-n a lányok, a döntőben

Szombaton is folytatva kiváló szereplését döntőbe jutott a lengyelországi korosztályos, U17-es strandkézilabda Európa-bajnokságon a magyar női kézilabda-válogatott, amelynek keretében két DKKA játékos, Szabó Tekla és Szalma Zita kapott helyet.

Gallai Péter

A csapat százszázalékos teljesítményt nyújtott a csoportkörben, hat ponttal elsőként végzett Pinizsi Zoltán együttese. Szabó a horvátoknak kettő, a lengyeleknek tizenkettő, míg a szlovákok ellen három pontot szerzett. A válogatott a középdöntőben Litvániával, Németországgal és Portugáliával került egy csoportba. Pénteken a litvánok ellen tovább folytatva a sikersorozatot 2–0-ra nyertünk Szabó Tekla négy pontjának is köszönhetően. Majd a C-csoportot szintén hibátlanul megnyerő Németország következett, akiket szétlövésben 2–1-re múltak felül a magyarok, Szabó ismét két pontot szerzett.

A fiúk és a lányok itt még az fináléba jutást ünnepelték szombaton
Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség

Szombaton a portugálok ellen zártuk ez a kört, akik szintén nem jelentettek akadályt, ismét 2–0-ás győzelemnek örülhetett a csapat. Majd még aznap máris következett az elődöntő Hollandia ellen. Az első játszma szorosan alakult, de a hajrában 21–19-re nyert nemzeti csapatunk, és mint utólag kiderült ez döntőnek bizonyult, mivel a második felvonás roppant simán alakult, 27–17-re nyert a magyar együttes, Szabó két pontot szerzett.

A vasárnapi fináléban aztán nem sikerült megkoronázni a teljesítményt, ugyanis nagyon szoros csata után a spanyolok 2–0-ra (26−27, 22−23) nyerték a mérkőzést, amelyen Szabó két kiállítás után piros lapot kapott.

A lányok mellett a fiúk is bejutottak a döntőbe, ők szétlövéssel kaptak ki a horvát válogatottal szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában