A rájátszásban ismét találkoznak majd

2019.05.21. 08:14

Kikapott a Gorillaz Egerben, de a rájátszásban újra meccselhet ellenfelével

Erőfelmérő meccset játszott szombaton délután Egerben amerikaifutball-csapatunk, a Gorillaz, amely részben hiányos kerettel lépett pályára a vendéglátó hősök otthonában.

Szabó Szabolcs

Mérkőzést játszott a dunaújvárosi Gorillaz amerikai futball csapata a fővárosi Cowbells ellen pünkösd hétfőn Dunaújvárosban

Eger Heroes–Dunaújváros Gorillaz 31–14 (21–14)

A dunaújvárosi csapat az első játékrészben támadólag lépett fel és ennek is meg is lett az eredménye: 0-7, 7-14 – mutatta az eredményjelző. Sajnos e ponton elfogyott a vendéggárda, és már csak a hevesiek szereztek pontot, pontokat. A találkozó után lapunknak Bach­rathy Kornél, a Gorillák elnök-vezetőedzője értékelt.

– Egy darabig jó meccs volt, aztán az irányítónk lesérült, így támadójátékunk lelassult. Voltak hiányzóink is, de ez előfordul. Összességében egy nagyon tanulságos meccset játszottunk, amelyből sokat meríthetünk a rájátszásra. Az eddigi meccsek alapján szintén az egriekkel kezdünk majd a rájátszásban, és ott már valóban tétre megy majd a játék. A hét végi vereségből tanulunk, és már készülünk a Szombathely ellen. Ott vagyunk az élmezőnyben és ez biztató. Sok új játékost kipróbáltunk, és a többségük bizonyított is. A következő kihívás a Szombathely, amely a keretét tekintve szinte HFL, azaz elitligás gárda. Győzni akarunk hazai pályán, de számunkra a csapatépítés a legfontosabb, és ebben jól állunk – részletezte a terveket lapunknak Bachrahty Kornél tréner.

A magyar amerikaifutball-szövetség jóslata szerint igazán három gárdának van esélye a Divízió I. bajnoki címére: Szombathely, Eger, Dunaújváros.

– Volt már olyan, hogy veretlenül meneteltünk a döntőig, és éppen az Eger jött szembe. Akkor kikaptunk. Most szeretnénk visszavágni – fogalmazott Bachrathy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában