Motivált a Dunaferr

2019.05.17. 10:00

A tét a bajnoki bronzérem

A férfi futsal NB I A csoportjának 9. fordulójában a Dunaferr Dutrade FC együttese ma este hét órától a Debrecen otthonában lép pályára.

Balogh Tamás

Még két mérkőzés van hátra a rájátszás sorozatából, és ezúttal sem túlzás azt mondani, hogy futsal szempontból sorsdöntő lesz ez a megméretés is. A tét a bajnoki bronzérem megszerzése.

Három csapat is izgulhat ezért a mai eredményért! Mindenekelőtt a pénteken szembenálló felek, akik egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a csoportot vezető MVFC Berettyóújfalu, amely huszonhét pontjával bebetonozott pozícióból várja a bajnoki döntőt. A második helyen álló Rubeola Csömör is hetet tudott le, de a Dunaferrel azonosan, csak tizenegy pontot gyűjtött.

A mostani házigazda, az újvárosiaktól egy ponttal lemaradva, de velük azonos számú mérkőzés után, óriási sansz­hoz jutott. Egy esetleges győzelemmel a második helyre és vele a bronzmeccs várományosává rukkolhatna elő. Nézzük inkább az eddigi, a rájátszásban nyújtott teljesítményüket!

Öreglaki Norbertékre (b) a Csömör elleni döntetlen után ismét komoly kihívás vár
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Némi meglepetésre az eddigi hat meccsükből csupán kettőt nyertek és négyszer vereséggel zártak, a gólkülönbségük mínusz egyre áll, összesen kilenc pont van a zsákjukban.

Nos, ha a debrecenieknél meglepő szereplésről beszéltünk, nálunk is használhatjuk ezt a kijelentést. A Dunaferr hat mérkőzéséből szintén csak kettőt nyert meg, egy döntetlennel és három vereséggel zárult. Így jött össze a már emlegetett, a Csömörével azonos tizenegy pontjuk. Minden pontveszteséget nehezen élnek meg az elszenvedői, de itt aztán pláne jól látszanak a belőle fakadó nehézségek.

A mérkőzésre hangolódva az újvárosiaktól a következő véleményeket hallottuk.

Fehér Zsolt vezetőedző: – Debrecenbe utazunk, ahol az idén minden csapat megizzadt. Masszív csapatuk van, akik sok borsot törtek már az idén is az ellenfeleik orra alá! A negatív dolgokba nem megyek bele, hogy lesz-e hiányzónk és hogy mik hátráltatják a felkészülésünket. Készülünk és nyerni megyünk Debrecenbe! Motivált a csapat, mindenki nagyon várja a találkozót.

Reveland Zoltán csapatkapitány így nyilatkozott: – Nyernünk kell, ennyi az egész! Nyilván a hazaiak is ugyanezt szeretnék elérni, ami teljesen érthető terv a részükről. Én a mi csapatunkra fogadnék, mert tudom, hogy milyen nehéz utat jártunk be idáig, és meg akarjuk valósítani a terveinket. Voltunk már nagyon nehéz helyzetben, és akkor is jól oldottuk meg a feladatunkat. A tabella még soha nem volt ilyen különleges, mint most. A szurkolók elcsemegézhetnek rajta, de nekünk más dolgunk van. Hogy a pálya borítása a legkellemetlenebb a hazai mezőnyben? Lassú és nem csúszik, még a labda is nehezebben gurul rajta, mint máshol? Mi is megálljuk rajta a helyünket. Hogy volt már szerencsésebb is az összeállításunk? Nem bánkódunk, hanem úgy megyünk a csatába, hogy most ez a legjobb csapatunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában