A Siófok hazai pályán legyőzte a dán Esbjerget

2019.05.13. 08:46

A DKKA után ismét magyar csapaté az EHF Kupa

Gallai Péter

Siófok, 2019. május 11. A siófoki csapat ünnepel, miután megnyerték a nõi EHF Kupa döntõjét a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban 2019. május 11-én. A Siófok KC a Team Esbjerg elleni visszavágó mérkõzésen 26:21-re gyõzött. MTI/Bodnár Boglárka

Az idegenbeli döntetlen után végig vezetve, magabiztos 26–21- egyőzelmet aratott szombaton a Siófok női kézilabda-együttese a dán Esbjerg csapata ellen az EHF Kupa döntőjében, így a Balaton-parti csapat fennállása legynagyobb sikerét érte el az első nemzetközi kupasikerrel.

A Siófok KC a hetedik magyar klub, amely döntőbe jutott az EHF Kupában, ahol immár hét arany- és nyolc ezüstérem a magyar mérleg. A visszavágó legeredményesebb játékosa a házigazdák világbajnok francia irányítója, Estelle Nze Minko volt hét góllal.

Az egyszeres dán bajnok és kupagyőztes Esbjerg 2014-ben ezüstérmes volt a második számú európai kupasorozatban, a Siófok viszont már a nyolc közé jutással eddigi legnagyobb sikerét érte el, és végül tizenhárom győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel lett kupagyőztes.

– A felkészülés tökéletesen sikerült, és a mérkőzésen is minden klappolt, talán az utolsó percekben akadtak csak problémáink, de most ez is belefért. Boldog és fáradt vagyok, olyan siker ez, amit nagyon akartunk. Az elemzés ideje később jön el, egyelőre annyi dolgunk van, hogy örüljünk, hogy sikerült ezt megadnunk a klubnak és a szurkolóknak – nagyon megérdemelték. Büszke vagyok a lányokra! – mondta a Nemzeti Sportnak Tor Odvar Moen, a Siófok edzője.

Korábban az Alba Fehérvár, a Debrecen, a Dunaújváros, a Ferencváros, a Győr és a Vasas szerepelt a fináléban, ahol immár hét arany- és nyolc ezüstérem a mérleg. Legutóbb 2016-ban született magyar siker, a Dunaújvárosi Kohász KA nyert a német Metzingen ellen.GP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában