Az U 21-es röplabdázók a bajnoki döntőig meneteltek

2019.04.22. 22:55

Nagyszerű eredmény: ezüstérmes a csapat!

A Kaposváron rendezett U 21-es fiú röplabda-bajnokság hatos döntőjének fináléjában a hazai csapat 3:0 arányban nyert a DSE Röplabda Akadémia ellen. A vereség ellenére a dunaújvárosi csapat büszke lehet az ezüstéremre, hiszen ellenfelénél több felnőttválogatott kerettag is pályára lépett.

Gallai Péter

A legjobb hat csapatot két hármas csoportba osztották, a dunaújvárosiak a Szolnoki Sportcentrum és a Pénzügyőr ellen kezdték meg a sorozatot csütörtökön, a másik ágon a MAFC-BME, a ­FINO Kaposvár SE és a Kecskeméti RC játszottak.

Az akadémisták remekül rajtoltak, hiszen a Szolnokot 3–2-re, a Pénzügyőrt pedig 3–1-re győzték le. A csoportgyőzelem után az elődöntőben ismét a Pénzügyőr várt a fiúkra, akik ezúttal még magabiztosabban, 3–0-ra múlták felül ellenfelüket.

Szombaton pedig következett a finálé a házigazda Kaposvár ellen.

A dunaújvárosi akadémisták együttese a fináléig veretlenül menetelt, ahol a házigazda jobbnak bizonyult náluk
Fotó: DSE RA

 

Fino Kaposvár SE – DSE RA 3–0 (25:19, 25:15, 30:28)

Fino Kaposvár SE: Nagy Dávid, Szabó Barna Frigyes, Fenyő Balázs, Jámbor Dávid, Kiss Máté, Kalmár Ákos, Horváth Kristóf, Kulcsár Adrián, Szabó Bence, Feny­vesi Barnabás, Tóth Máté, Csordás Barnabás, Takács Barnabás. Vezetőedző: Nagy József.

DSE Röplabda Akadémia: Balázs Bálint, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás Martin, Sümegi Kristóf András, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Quintz Tamás, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Móró Ákos, Sárközi Kálmán, Matyiák Árpád. Vezetőedző: Szabó Gábor.

Miután az első szettben sokáig fej fej mellett haladtak a felek, a Kaposvár szerzett előnyt a végjáték előtt, amelyet meg is tartott (25-19).

A második felvonásban a hazaiak domináltak, akik fantasztikus, háríthatatlan nyitásokkal szereztek jelentős előnyt a szett közepén, amit nem lehetett ledolgozni (25-15).

A harmadik játszma tartogatott még izgalmakat, ekkor sokáig felváltva vezettek a csapatok, a végjátékban azonban a hazaiak, több szettlabdát hárítva fordítottak, s nyerték meg 3:0-ra a finálét, ezzel megszerezve sorozatban harmadszor a korosztály bajnoki címét. A hazaiaknál nem véletlenül szerepelt a csapatban több felnőttválogatott kerettag.

– Nagyon jól szerváltunk, és a csapat végig betartotta a taktikai utasításokat. Végig fegyelmezetten játszottunk, s a végére mezőnyben is feljavultunk, ezzel nyertük meg a döntőt és a harmadik bajnoki címet – értékelte a finálét Nagy József, a hazaiak mestere.

– Azt kaptuk, amit vártunk, a kis terem miatt sajnos néhányan elbizonytalanodtak a nyitásfogadásban. Gratulálok a Kaposvárnak, megérdemelten nyertek, de mi is jól küzdöttünk, ez egy fiatal csapat, folytatjuk a megkezdett munkát – értékelt a találkozó után Szabó Gábor, a dunaújvárosiak szakvezetője.

A hatos döntő egyik legjobb centerének Tomanóczy Bálintot választották meg, s megválasztották a csapatok legjobbjait is, a DSE RA részéről Csizmadia Tamás érdemelte ki ezt az elismerést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában