ilyen a boksz

2019.03.09. 17:00

Tavaszi lendületben a Dunai Ökölvívó SE

A bokszolók már berendezkedtek az új bázison tavaszi lendületben a Dunai Ökölvívó SE Öröm volt végighallgatni Sulák Andrásnak, a népszerű Csubi bácsinak a Dunai Ökölvívó SE vezetőedzőjének a szezont indító sikersorozatukról szóló beszámolóját.

Balogh Tamás

Tavaszi lendületben vagyunk. Nagyon fontos dologként szeretném elmondani a köszönetünket a vezetőinknek, hogy lehetővé tették a munkánkat és az abból születő kezdeti sikereinket. Éppen ezért ennek az új évnek még nagyobb siker­étvággyal álltunk neki. Mára már teljesen berendezkedtünk a bázisunkon és otthonossá tettük azt. A létszámuk is már biztatóan feltöltődött. Ezzel együtt az ökölvíváshoz kedvet érzőket, és azokat, akik bajnokok akarnak lenni, változatlanul szívesen várjuk a Sport utcában, hogy kipróbálhassák magukat – mondta el a DH-nak Sulák András, aki kiemelte: – Az amatőr és profi bunyósokat is a szorítóba szólító egri seregszemlével kezdték a DÖSE bokszolói az idei versenyeiket. Az eseményen öt nemzet (magyar, román, szlovák, lengyel és svéd) amatőr ökölvívói, rekordszámú, kétszázhatvanhat nevezővel indultak. Ez egy junior válogató verseny volt, ahol a dunaújvárosi színeket Pintér Ádám 57 kilóban képviselte, de sajnos vereséget szenvedett és nem is bokszolt túl jól.

Egyre több fi atal csatlakozott a közelmúltban a DÖSE keretéhez, a szakemberek azonban még várják a további jelentkezőket Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A mérkőzés után hazafelé elbeszélgettünk, és mondtam neki, hogy szeretném, ha változtatna a hozzáállásán. Megfogadta a tanácsaimat, amit már a következő napoktól örömmel tapasztaltam a munkáján. Horváth Máté 66 kg-ban egy svéd válogatottal bokszolt, akit simán, egyhangú pontozással vert meg. Érdekes fordulatokra került sor a hosszúra nyúlt versenynapon. Például Erdélyi Péter 80 kg-ban hiába várta az ellenfelét, mert a hosszúra nyúlt program miatt ő és a csapattársai idő előtt hazautaztak. Tóth Tamás ellen pedig nem állították ki az ellenfelét, mert az edzője jóval esélyesebbnek ítélte meg az újvárosi fiút. Az esemény a serdülők számára is válogató versenyt jelentett. Tóth Tamás 38,5 kg-ban most lett első éves serdülő. Korosztályon kívüliként szerepelt a 12 éves Jóni Rikardó, aki jövőre lesz serdülő, és a 10 éves Mák Tamás Kevin, aki most kezdte meg a gyerekkorosztályt, ahol a 10–12 évesek indulhatnak. Mindketten ügyesen bokszoltak.

A DÖSE tehetséges versenyzőire még számos megmérettetés vár az idei szezonban.

Nyitrán is rangos seregszemlén

Egy rövid itthoni pihenő után máris indultak a következő versenyhelyszínre, a szlovákiai Nyitrára. Ott is egy nagyon jó torna kerekedett, mert a hazaiakon kívül a csehek és a lengyelek mellett a két osztrák csapat is komoly versenyzőket hozott erre a megmérettetésre. Ez egy nagyon jó hangulatú, jól szervezett torna volt, ahová ezután is járni fognak. Egy közeli helyszín, ami kiváló lehetőséget nyújt a nemzetközi tapasztalatok megszerzésére.

A következő feladat egy újabb válogató verseny lesz, ezúttal Budapesten, ahová Erdélyi Petivel és a Horváth Mátéval utazik a DÖSE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában