Két korosztály is játszik a Stell Bulls Cup-ért Újvárosban

2019.03.28. 20:55

Reménykeltő a fiatalok játéka

Hatodik alkalommal rendezték meg a Dunaújvárosi Acélbikák a ­Steel Bulls Cup-ot utánpótlás-korú jégkorongozóknak.

Agárdy Csaba

A múlt hét végén a tizenkét évesek bizonyíthatták tudásukat. Öt magyar (DAB, Győri Nemak-Dana ETO HC, Újpest, Vasas, DVTK Jegesmedvék) és három cseh (HC Letci Letnany, HC Unicov, Blackhawsk Hockey) alkotta a mezőnyt. A csapatok körmérkőzést játszottak. Minden találkozó két, húszperces menetből állt, de minden menet után végeredményt hirdettek a szervezők. A győztes két pontot kapott, és döntetlen esetén is járt egy pont. A DAB az Újpesttől először kikapott 3–0-ra, majd nyert 3–2-re. A Letnanytól két 7–0-s vereség volt a mérleg, a DVTK ellen született egy 4–2-es vereség és egy 0–0-s döntetlen. A HC Unicov 2–0-ra és 3–1-re bizonyult jobbnak a dunaújvárosiaknál. A Blackhawsk 3–2-re és 6–0-ra nyert a DAB ellen. A győrieket 3–1-re és 7–1-re verték az Acélbikák, a Vasas pedig 1–0-ra és 2–1-re bizonyult jobbnak a hazai csapatnál. A DAB összesen kilenc pontot gyűjtött, és ezzel hatodik lett.

Kiss Attila a gyerekek edzője elégedett volt a csapattal

A torna végeredménye: 1. Blackhawsk Hokey 24 pont, 2. HC Letci Letnany 23 pont, 3. UTE 17 pont, 4. HC Unicov 16 pont, 5. Vasas 14 pont, 6. DAB 9 pont, 7. DVTK 9 pont, 8. Győri Nemak-Dana ETO 0 pont.

A dunaújvárosi csapat: Vasánszki Ármin, Halász Márk (kapusok). Demeter Levente, Tóth Flórián, Erdősi Csanád, Szentandrássy Noel, Nagy Dominik, Révész Levente, Komáromi Lóránt, Berkes Zalán, Juhász Zalán, Molnár Zsombor, Márffi Dominik, Molnár Dorián, Borbély Benedek, Bánvölgyi Bálint, Vígh Dávid, Szabó-Erős Bercel.

A gyerekek edzője, Kis Attila elégedett volt a látottakkal: – Nem játszottunk rosszul, a harmadik helyezett Újpestet meg is vertük, azonban a helyzetkihasználásunk gyenge volt.

A szezonnak még nincs vége, pénteken következik a tizennégy évesek Steel Bulls Cupja. Három magyar, három szlovák és három cseh csapat küzd meg a helyezésekért. A DAB pénteken 9 óra 10 perckor kezd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában