A Budapest Wolves második csapatát győzték le az újvárosiak

2019.03.26. 22:22

Kiütéssel nyitottak a Gorillák

A tavalyi elitligás HFL-szereplés után az idei szezonban egy osztállyal lentebb, a Divzió I-ben építheti magát újjá az újvárosi amerikaifutball-csapat, amely a mögöttünk hagyott hét végén tartott komoly erődemonstrációt a Budapest Wolves második számú gárdája ellen. Lapunk a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz vezetőedzőjét, Bachrathy Kornélt kérdezte:

Szabó Szabolcs

Mérkőzést játszott a dunaújvárosi Gorillaz amerikai futball csapata a fővárosi Cowbells ellen pünkösd hétfőn Dunaújvárosban

– Természetesen örülünk a magabiztos bemutatkozásnak, de illendő elmondani, hogy a számunkra igazán fontos meccsek majd csak a harmadik forduló után jönnek – felelte a csapat élén debütáló tréner, aki immáron 12 éve a hazai amerikaifutball egyik jelentős egyénisége, aki a gorillaz.hu oldalon így számolt be a találkozó végjátékáról:

– A harmadik játékrészre már elkészültek a főleg junior játékosokból álló hazaiak erejükkel, és beindult a Gorillaz henger. Hegedüs Dániel kickoff után, Bakos Bence és Farkas Máté interceptionnel, amíg Madarász Attila fumblet szerezve juttatta labdához támadóinkat a félidőben. A remek mezőnypozíciókat ki is használtuk. Csapatunk a futásokról folyamatosan áthelyezte a hangsúlyt a passzjátékra, eredményesen haladtak a támadósorozatok. Hegedüs Dániel és a QB posztra egy play erejéig beugró Farkas Máté is TD-t futott, valamint a mérkőzés végén Debreczeni János (élete első meccsén) is beköszönt, kialakítva ezzel a 3:34-es végeredményt.

A Gorillák ezen a szombaton is szeretnék kiszolgálni lelkes közönségüket Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Bachrathy Kornél a következő hetek, hónapok munkáiról is beszélt:

– Az utóbbi években inkább az eredményekre fókuszáltunk, tettük ezt összességében hatékonyan, hiszen számos kupát nyertünk, és a legjobbak között sem vallottunk szégyent. Az eredménykényszer azonban nem mindig vágott egybe a folyamatos bázisépítés és a csapategység igényével. Azaz volt, hogy gyakorta 16-17 rutinos és jól képzett játékos brusztolta végig a találkozókat, a csereemberek, akiknek éppen a meccsrutin hiányzott volna, akkor nem kaptak lehetőséget. Ez egy idő után motivációs problémákhoz is vezetett. Most más fókusszal dolgozunk. Tény, győzni akarunk minden mérkőzésen, de fontosabb, hogy a csapat és a közösség együtt fejlődjön, és minden játékos megtalálja a maga szerepét ebben a közegben. Nincsenek légiósaink, de van mélysége a keretnek, és vezetőedzőként elmondhatom, hogy minden egyes játékosban látok potenciált – fejlődési lehetőséget. Remek a munkamorálunk, jó közösségek alkotunk. Célunk, hogy védekezésben és támadásban is stabilak és fókuszáltak legyünk.

Radarban a Dabas ellen

Március 30-án, szombaton, 15 órakor hazai pályán, a Radari Sporttelepen hazai pályán is bemutatkozik az idei szezonban a Dunaújváros Gorillaz, a vendég a Dabas Sparks gárdája lesz.

– A stadionfelújítás miatt most a Radarba várjuk szurkolóinkat, akik a korábbi években hatalmas segítséget jelentettek számunkra. A belépés a meccsre ezúttal is ingyenes lesz. A Dabas most jutott fel a Divízó II-ből, és számos remek játékost tudhat a sorai között, információink szerint inkább a támadószekciójuk az erős – mondta el a DH-nak Bachrathy Kornél.

Ebben a szezonban nincs eredménykényszer. Cél a csapategység erősítése

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában