nagy csata várható

2019.03.19. 23:41

A dunaújvárosi csapat a BVSC-vel vívja az elődöntőt

A hét végén eldőlt, hogy melyik további két csapat jut be a női vízilabda-bajnokság elődöntőjébe, ahova az alapszakasz élén végzett ­UVSE, illetve Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics csapata a második helyezésének köszönhetően automatikusan került be.

Gallai Péter

A fennmaradó két helyért a negyedik Ferencváros és az ötödik Eger, illetve a harmadik BVSC és a hatodik Szentes játszott egymással. A párharcokban nem történt meglepetés, vasárnap és szombaton a két favorit, a ­BVSC és a Fradi lépett tovább. Így Petrovics Mátyás együttese az utóbbi években legnagyobb riválisával, a Dunaújvárossal csatázik a fináléért, Kasó Orsolyáék pedig a címvédő UVSE ellen próbálhatnak meg bravúrt elérni. E találkozók előtt még a válogatotté lesz a főszerep, ugyanis a jövő héten Bíró Attila szövetségi kapitány csapata az Európa Kupa hatos döntőjében szerepel majd Torinóban.

Utánpótlás-csapataink három győzelemnek örülhettek
Fotó: DFVE

Ami pedig a dunaújvárosi klub utánpótlását illeti: együtteseink remek győzelmeket szereztek a legutóbbi körben a Ferencváros korosztályos alakulatai ellen Budapesten. Az ifik kiütéses sikert arattak, s harminc pontjukkal az ötödik helyen állnak.

DFVE – FTC 28–7

DFVE: Klepács – Fülöp 2, Szellák 3, Huszti V. 9, Pál 4, Velics 3, Sümegi 3. Csere: Szabó 1, Somogyvári 3.

A serdülők szintén fölényes sikert könyvelhettek el, Balog Jázmin kiválóan védett, hatvannégy százalékos hatékonysággal. A lányok huszonhét ponttal negyedikek a bajnokságban.

DFVE – FTC 17–4

DFVE: Balog – Jonkl 3, Szabó N., Velics 1, Sümegi 6, Somogyvári 4, Zalay. Csere: Szabó A., Kardos D. 2, Kardos L., Bilinszki. E.

A gyermek csapat nagy izgalmak után, büntetőkkel nyert, így tizennyolc ponttal a nyolcadikok a tabellán.

DFVE – FTC 16– 15

DFVE: Uitz – Kardos D. 2, Kardos L. 1, Jonkl 6, Széles 1, Erdősi 2, Zalay 4. Csere: Bilinszki, Szabó A., Borsos, Böde, Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában