Fontos győzelem

2019.02.11. 21:25

Régen várt hokisiker: elődöntősök az Angyalok

A Dunaújvárosi Angels NJSE a negyedik helyen zárta a női jégkorongbajnokság alapszakaszát, nyolc ponttal megelőzve az Ifj. Ocskay Gábor JA csapatát.

Balogh Tamás

A magabiztos teljesítmény a fennállásuk óta a legnagyobb sikerüket hozta: a lehetőséget a bajnoki döntőbe kerüléshez. Azt a csatát már az FTC-Telekom ellen kell megvívniuk, amely a papírforma szerint esélyesebb ugyan, de az Angyalok ellene is becsülettel felkészülnek.

Remekelő Angyalok – Jöhet végre a Fradi Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Győri Tamás, az Angels SE edzője a csapatával együtt bizakodva áll az újabb, de korábban még be nem tervezett erőpróba előtt.

– Jó szezon áll mögöttünk. A korábbihoz képest erősödött a liga. A két profi szervezésű csapatot egy új osztályban indították. Távozásuk után a kiegyensúlyozottabb mezőnyben mindenki egy kicsit előbbre lépett. Mi is megerősödtünk, felhoztuk magunkat ahhoz, hogy a végén beleszólhassunk a végeredménybe. A rájátszásra a hozzáállást kellett javítani, és a hitet kellett hozzá megszerezni. A tavalyi erősebb ellenfelek rossz emlékeket hagytak, hiszen az ellenük sorra kerülő mérkőzéseken könyörtelenül érvényesítették a papírformát, ami kedvetlenné tette a velük szembe kerülőket. A szezon eleje még bizonytalannak tűnt, de a kedvező változások meghozták a mi sikeresebb korszakunkat is. A fordulópont a Gepárd pályán jött el, amikor már csak a hosszabbításban szenvedtünk vereséget. KMH Budapestet már 5-2-re vertük. A rájátszás második mérkőzésén a fehérváriak elleni idegenbeli 4-3-as sikerünkért már nagyon meg kellett harcolnunk. Az első harmadot 3-0-ra nyertük, és a szünetben azt mondtam a lányoknak, hogy „az életetek legnehezebb 40 perce következik!” Most kóstoltak először bele egy ilyen keménységű csatába. A második harmad közepétől már mindenféle értelemben óriási nyomás nehezedett ránk. Ez huszonkét másodperces kiállítást jelentett. Több mint egy harmadnyi időt játszottunk emberhátrányban! A játéktudásunk és az akaratunk győzött, mivel egyik emberelőnyt sem tudta az ellenfelünk gólra váltan. Nagyon örülünk ennek a sikernek. A célunk egy skalp begyűjtése. Egy meccset nyernünk kell a Ferencváros ellen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában