vízilabda

2019.02.08. 20:00

Egy percig nem volt kérdés a győzelem

Az előzetesen várt, nagyon magabiztos győzelmet aratott pénteken a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics vízilabda-együttese, a lányok a derekasan helytálló Szegednek mindössze három gólt engedélyeztek a bajnoki összecsapáson.

Gallai Péter

Az alapszakasz hajrája előtt utolsó papírforma-mérkőzése várt pólós hölgyeinkre fővárosi, ideiglenes hazai pályájukon.

Ennek megfelelő mederben kezdődött és folytatódott a találkozó, igaz, a szegediek derekasan próbálták lassítani a dunaújvárosi akciókat, illetve megakadályozni a gyors kontrákat. Így a második negyed vége felé a számukra hízelgő 4–2 állt az eredményjelzőn, igaz nem sokáig, hiszen egy játékrésznyi időt követően, egy 6–0-ás etapnak köszönhetően máris 10–2 lett az eredmény. A záró felvonás ennek tükrében izgalmaktól mentesen telt, egy percig nem volt kérdéses a győztes kiléte.

Ziegler Diáék remekül védekeztek
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Magyarország, illetve Európa egyik élcsapata ellen játszottunk, így semmi szégyellnivalónk nincs az eredményt illetően. A lányok dicséretesen hajtottak, tizennégy gólt pedig a Dunaújvárostól kapni, nem rossz – értékelt a Szeged mestere, Lakó Gábor.

Mihók Attila azt mondta, szakmailag értékelhető, jó mérkőzést játszottak, sokkal letisztultabb teljesítményt nyújtva, mint az Eger ellen.

– Szépen építettük fel a találkozót, annak ellenére, hogy a Szeged valóban jól felkészült belőlünk, és nagyon agresszíven lezárta a területeket a fordulásaink elől. Az első félidőben hat a hat ellen támadtunk végig, nem volt olyan lehetőség, hogy gyors passzokkal meglepjük őket. Ezért nehezen sikerült olyan előnyt szerezni, amikor nyugodtabban cserélhettem, azért ezt a második félidőben megtehettem. Annak örülök, hogy a sorcserékkel is fegyelmezetten vízilabdáztunk, szóval elégedett vagyok azzal, amit láttam – tette hozzá.

A DUE-Maarsk holland Európa-bajnoka, a nyolcvannégy százalékkal védő Laura Aarts nagyon büszke volt arra, hogy így blokkoltak előtte társai, s mindössze három gólt kaptak, ami nagyon jó a jövőre nézve.

A mérkőzés jegyzőkönyve

Dunaújvárosi Egyetem- Maarsk Graphics – Szeged

14–3 (2–0, 3–2, 5–0, 4–1)

DUE-Maarsk: Aarts – Menczinger 2, Gurisatti 3, Mahieu 2, Garda 3, Vályi, Huszti V.. Csere: Kiss (kapus), Brezovszki 1, Horváth 2, L. Luka 1, Ziegler, Szellák, Sajben N. Vezetőedző: Mihók Attila.

Szeged SZTE: Trifán – Árkosy Lilla Dr., Lengyel A., Rácz, Damnjanovic 2, Lengyel D. 1, Tóth P. Csere: Gyöngyösi (kapus), Hasznos, Karai, Kispál, Katona, Ádám, Tóth. Vezetőedző: Lakó Gábor.

Gól emberelőnyből: 2/8, illetve 0/9.

Gól ötméteresből: 3/3, illetve 1/2.

Lapzártánk után játszották a BVSC – Szentes és a Ferencváros – UVSE találkozókat, a Tatabánya – Honvéd meccset ma rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában