dpase

2019.02.10. 21:09

Az osztálykülönbség megmutatkozott a gólok számában is

Idei első hazai felkészülési mérkőzésén, szombaton délelőtt magabiztos győzelmet aratott a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

DUNAÚJVÁROS PASE – SZÁZHALOMBATTAI LK 5–0 (2–0)

Vidámparki műfüves pálya. Vezette: Nagy Károly. Dunaújváros PASE: Vaszócsik – Sándor T., Farkas V. (Kis B.), Hompót D., Aranyos (Vajda B.), Puskás G., Dorogi R., Horváth K. (Al-Sheraji), Szepessy R. (Csala D.), Tóth T., Tapiska (Kovács B.). Vezetőedző: Lőrincz Emil.

A dunaújvárosiak ellenfelük fölé nőttek szombaton Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A mérkőzés első percétől kezdve többnyire a vendégek térfelén folyt a játék. Meglátszott, hogy osztálykülönbség van a két csapat között. Azonban az újvárosiak mezőnyfölénye sokáig meddőnek bizonyult. Ráadásul az százhalombattaiak az első igazán veszélyes kontratámadásuk végén a jobb oldali kapufát találták el. Ezt követően viszont percek alatt kétgólos előnyre tett szert a DPASE gárdája. Tóth Tibor először egy kapusról kipattanó labdát pofozott a hálóba, majd egy remek kényszerítőt követően talált a vendégek kapujába. A játékrész hátralevő részében is a dunaújvárosiak támadtak többet, de a szünetig újabb találat nem született.

A fordulást követően sem változott a játék képe. A Pest megyei bajnokságban szereplő vendégek elsősorban a védekezésre koncentráltak. A hazaiak harmadik találatát a csereként pályára lépő Kis Balázs szerezte, majd a szintén a második félidőben pályára lépő, alig tizenhat éves Kovács Barnabás volt eredményes. A végeredményt Tóth Tibor állította be. Összességében elmondható, hogy a felkészülést jól szolgálta ez az összecsapás, amelyen elsősorban a támadások gyakorlása volt a fő feladat. Ez azért fontos, hiszen az őszi szezonban elsősorban ezen a téren akadtak problémái az újvárosiaknak. Örvendetes, hogy újabb fiatal labdarúgók mutathatták meg magukat a felnőttcsapatban, akik egyáltalán nem voltak megilletődöttek, nem keltettek csalódást.

A dunaújvárosiak következő felkészülési találkozója szerdán lesz, amikor a MOL Vidi FC második számú együttese ellen lépnek majd pályára Székesfehérváron 15 órakor a Sóstói Stadionban. Ez újabb komoly erőfelmérő lesz, hiszen a házigazdák szintén a harmadosztályban vitézkednek. Jelenleg a nyugati csoport tabellájának a tizenharmadik helyén állnak. A DPASE számára még három hét áll rendelkezésre, hogy a legoptimálisabb formába kerüljenek, hiszen március 3-án már indul a tavaszi szezon. Az idénynyitón a Szekszárdi UFC együttesét fogadják majd a Dunaújváros Stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában