A középiskolásoknak kiírt kupán fociztak a lányok és a fiúk

2019.02.21. 01:13

A Kereskedelmi, valamint a Rudas sikere a fordulóban

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség nagy sikerrel rendezte meg az I. Centrum Kupa második fordulóját hétfőn a sportcsarnokban, amelyen a helyi és környékbeli középiskolák lány- és fiú­csapatai vettek részt.

Gróf András

A diákok között hamar népszerűvé váló iskolák közötti versengésben remekül felkészített csapatok vettek részt ezúttal is, az edzők, pedagógusok nagyszerű munkát végeztek. Szükség is volt a jó teljesítményre, hiszen most dőlt el a fiúknál és a lányoknál is egy­aránt, hogy ki kerül a bajnokság szuperdöntőjébe, vagyis melyik két csapat végez az összesített tabella első két helyén.

Ez a lányoknál a Kerós csajoknak (Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola) és a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumnak sikerült. A fiúknál ugyanaz a két csapat végzett az élen, mint az első körben, a különbség csak a sorrendben volt. Ezúttal a Rudas A nyert a Csontzenészek (Dunaferr-iskola) előtt.

A lányok között is népszerű volt ez az újfajta kezdeményezés, ők is nagy csatákat vívtak egymással a parketten, hogy aztán kialakuljon a dobogósok mezőnye
Fotók: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség

Az eseményen díjátadóként jelen volt Izsák Máté, az önkormányzat oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke, így értékelt: „Köszönöm a szervezőknek a kupa megrendezését, remélem, rendszeres lesz ez az esemény!”

Lassingleitner Fruzsina önkormányzati képviselő, a DLSZ gyermek- és ifjúsági bizottságának tagja: „Örülök, hogy a második forduló is ilyen jól sikerült! Remélem, a jövőben is ugyanilyen szoros lesz az együttműködés a testnevelőkkel, illetve a tanulókkal, hiszen célunk a sport, a tartalmas szórakozás, az egészségmegőrzés és hogy az iskolán kívül is szervezetten tudjuk biztosítani a szabadidős tevékenységet.”

A forduló különdíjasai

Lányok mezőnye.

Legjobb játékos: Miskovicz Kitti (Kerós csajok).

Legjobb kapus: Tóth Viktória (Rudas). Gólkirály: Kenderesi Kíra (II. Rákóczi, Kiskunhalas). A döntő játékosa: Kovács Gréta (Kerós csajok). DLSZ+ díj: Horváth Edina (Kerós Csajok).

Sztankovics László önkormányzati képviselő a hölgyek között a legjobb játékosnak, Miskovitz Kittinek (Kerós csajok) adta át a díjat

Fiúk mezőnye.

Legjobb játékos: Fazekas Martin (Csontzenészek).

Legjobb kapus: Iványi Zoltán (Rudas A).

Gólkirály: Jerzsabek Botond (Hild fiúk).

DLSZ+ díj: Kovács Zsolt (Rudas A).

Izsák Máté önkormányzati képviselő, bizottsági elnök a fi úk mezőnyében legjobb kapusnak választott Iványi Zoltánnal (Rudas A)

Nem várt aktivitás, több száz fiatal

Amikor augusztusban a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségen belül létrehozták a gyermek- és ifjúsági bizottságot, eldöntötték, hogy az ovisokat, az általános iskolásokat és a középiskolásokat is megmozgatják szervezett körülmények között. Sok előkészületet igényelt a rendezvény, de még a szervezők is meglepődtek azon, hogy milyen gyorsan beteltek a helyek, és több száz fiatal jelentkezett a Centrum Kupára, egy intézményből több csapat is regisztrált. A szuperdöntő tervezett időpontja március vége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában