végig koncentrálva

2019.01.22. 18:57

Újabb lehetőség bizonyítani, jó csapatuk van

Nem sok idejük volt a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak azon gondolkodniuk, hogy miért így alakult az Erste Liga alapszakaszában szereplésük, hiszen ma már kezdődik a középszakasz. A DAB az első mérkőzését a Fehérvári Titánok otthonában játssza, a találkozó 18.30 órakor kezdődik.

Agárdy Csaba

A középszakaszt az alapszakaszban megszerezhető pluszpontok alapján így indítják a csapatok: 1. Fehérvári Titánok 6 pont, 2. Gyergyói HK 4, 3. DAB 2, 4. Vienna Capitals II 1, 5. Schiller-Vasas HC 0. 6. Hokiklub Budapest 0. A középszakasz után az első három együttes csatlakozik a felsőház öt csapatához, és kezdheti meg a rájátszást. (A szokásoknak megfelelően az első három alakulat választhat a mögöttük lévőkből a play-offra ellenfelet.)

A vezetőedző szerint vannak jó játékosaink és kapusaink is
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A DAB számára nem lesz könnyű megtartani a harmadik helyet, vagy esetleg előrébb lépni. Elsőként ott van, hogy pluszpontokkal gyengén állnak, a másik, és ez a veszélyesebb, hogy a Vienna Capitals, a Vasas és a Hokiklub is alaposan feljavult az alapszakasz hajrájára, senki sem mehetett ellenük biztosra, mint ahogy a bajnokság elején. A Bécs utolsó meccsén csak büntetőkkel kapott ki az alapszakaszban második helyen végzett Csíkszereda otthonában, arról nem is beszélve, hogy a dunaújvárosiakat 5–3-ra és 11–4-re is legyőzték. A Vasas megverte a Gyergyót, csak hosszabbításban kapott ki az alapszakaszt nyerő FTC-től, megverték a Fehérvári Titánokat.

A Hokiklub Budapest is ért el figyelemre méltó eredményeket. A Brassótól hosszabbításban kapott ki, nyert Debrecenben, büntetőkkel, kapott ki az Újpesttől, Csíkszeredában ugyancsak büntetőkkel vesztett, és nyert Brassóban. Tehát szépen csipegették a pontokat a felsőházi csapatoktól.

Corey Bricknell, a DAB vezetőedzője így várja a Fehérvár elleni találkozót: – Ez tulajdonképpen egy második lehetőség a számunkra, hogy bebizonyítsuk, jó csapatunk van. Vannak tapasztalt és technikás játékosaink, továbbá jó teljesítményre képes kapusaink. Tudom, hogy ismétlem magam, de egyszerűen hatvan percen keresztül kellene játszanunk, nem egy harmadot, vagy esetleg kettőt végig koncentrálva, hanem a kezdő bedobástól kezdve egészen a végét jelző dudaszóig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában