futsal

2019.01.31. 21:48

Több volt ez mint két sima mérkőzés

Távolabbra nézhet az útkeresése közben a magyar futsalválogatott vezetése a spanyolországi túráját követően.

Balogh Tamás

A kedd és szerda este lejátszott mérkőzéseken a hazaiak először 7–0-ra, majd 6–0-ra verték a magyarokat. A többségében a kívánatos rutin hiányában pályára lépő magyaroknál már megvoltak a szükséges élmények és a villanásnyi tapasztalatok arra, hogy mi várható a házigazdáktól. A megfelelő válaszlépéseket azonban ez a másfél sornyi hiányzóval kiálló alakulat nem tudta megadni.Mindkét félidő első tíz percére volt elég a muníciójuk a hazaiak tartására, és az előre való játékban. Utána viszont a helyükre kerültek a dolgok, és a szünetre már ismét 3–0 volt a javukra. Az újrakezdés után megismétlődött az első félidei magyar produkció, sajnos a gólokkal együtt. 6–0 nem ide.

Tapasztalatszerzésnek kiváló volt ez a két találkozó
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Turzó József szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak így foglalta össze a tapasztalatait: – Eredményben csak minimálisan javultunk egy nap alatt, játékban azonban sikerült látható előrelépést elérni. A mai találkozón volt karaktere a csapatnak. A játékosok mentálisan erősebbek voltak, tartalmasabb meccset játszottak, mint kedden. Ugyanakkor elég volt egy-egy kihagyás, és ezeket kíméletlenül kihasználták a hazaiak, így szoros mérkőzésre nem volt esélyünk. Tapasztalatszerzésnek kiváló volt ez a két találkozó, ehhez a sebességhez a hazai bajnokságban nem lehet hozzászokni, ilyen meccseken tanulhatjuk meg, hogy milyen magas szintű koncentrációra van szükség ezen a szinten. A későbbiekben is játszunk hasonló erősségű válogatottakkal. Most már tudjuk, mire számíthatunk az élcsapatok ellen, és bízok benne, hogy sikerülhet valamelyest közelítenünk hozzájuk. A pályára lépő újoncok bizonyították, hogy helyük van a keretben, de természetesen nekik is sokat kell fejlődniük, hogy megállják a helyüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában