jégkorong

2019.01.24. 23:53

Sorozatban negyedik vereség a Titánoktól

Kedden lapzártánk után kezdte meg szereplését a DAB jégkorongcsapata az ­Erste Liga középszakaszában az alsóházban. Székesfehérváron Acélbikák 1–0-ra kikaptak, így már soroztaban negyedik vereségüket szenvedték el a Fehérvári Titánoktól.

Agárdy Csaba

Hiába lőtt sokkal többet kapura Fehérváron a DAB (negyvenszer a dunaújvárosiak, huszonötször a Titánok próbálkoztak), a végén mégis egygólos sikernek örülhettek a házigazdák.

Mivel a Hokiklub Budapest 3–1-re legyőzte a Vienna Capitalst, tovább tart a DAB lejtmenete, már csak kilencedik a tabellán, ha beszámítjuk a felsőház öt csapatát is.

Pénteken újra pályára lép a dunaújvárosi együttes, a Gyergyói HK vendége lesz, az össszecsapás 17.30 órakor kezdődik.

A DAB kapusa, Zakharchenko egy gólt kapott a keddi mérkőzésen, az utolsó harmadban
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Corey Bricknell, a DAB vezetőeedzője az Erdélybe való indulás előtt elmondta:

– A Fehérvár elleni mérkőzésen jól játszottunk. Tizenöttel lőttünk többet kapura, minőségi helyzeteink voltak, keményen dolgoztunk, és hatvan percen keresztül jégkorongoztunk – tehát betartották a fiúk azt, amit kértünk tőlük. Erre a játékra lehet építkezni, épp ezért ugyanígy kell továbbmennünk, és megtartani ezt a teljesítményt a szezon hátralévő részében. Ha ez sikerül, akkor biztosan többször hagyjuk majd el a jeget győztesen, mint vesztesen.

A mérkőzés jegyzőkönyve.

Fehérvári Titánok – Dunaújvárosi Acélbikák

1–0 (0–0, 0–0, 1–0)

Fehérvári Titánok: Gyenes – Beukeboom, Kiss R., Kiss P., Lewis, Mihály Á. – Reiter, Szabó B., Balogh B., Bennett 1, Szita – Imre, Láday T., Császár, Mazzag, Péter – Sándor, Vas Márk, Almási, Hamvai, Kovács A. Vezetőedző: Kiss Dávid.

DAB: Zakharchenko – Franssila, Léránt, Azari, Németh P., Uski – Erdélyi, Jabornik, Borbás, Iossafov, Saluga – Hüffner, Lencsés, Dubek, Nagy M., Török – Hruby, Szabó D., Liarakos, Pinczés O. Vezetőedző: Corey Bricknell.

Az alsóház állása: 1. Fehérvári Titánok 9 pont/1 mérkőzés, 2. Gyergyói HK 4 pont/0, 3. Hokiklub Bp. 3 pont/1, 4. DAB 2 pont/1, 5. Vienna C. II 1 pont/1, 6. Schiller-Vasas 0 pont/0.

Az alapszakasz után a Titánok 6, a Gyergyói HK 4, a DAB 2, a Vienna 1, amíg a Vasas és a Hokiklub Budapest pluszpont nélkül kezdhette a középszakaszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában