röplabda

2019.01.11. 23:32

Nem sikerült a felsőházba kerülni az Eb-n

A fiú röplabdázók U 17-es Eb-selejtezőjének csütörtöki második napján vereséget szenvedett a magyar válogatott, amíg a pénteki záró körben könnyed játékkal verte Ciprus legjobbjait.

Gróf András

Szlovénia – Magyarország 3:0 (15, 20, 14)

Magyarország: Quintz, Tamási, Szabó K., Kiss B., Kecskeméti, Fenyvesi. Csere: Sümegi, Szentesi (liberók), Tóth K., Nagy D., Dulcz, Bogdán. Szövetségi kapitány: Kelemen István.

Kelemen István: – Nagyon lelkesen kezdtünk, de a szlovén csapat nagyon labdabiztos volt. Két játékosuk kiemelkedően jó teljesítményt nyújtott, őket nem tudtuk semlegesíteni. Végig nagy küzdeni akarással játszottunk, de sajnos be kell vallani, hogy jelenleg ennyit tudunk. Összességében enyhe bírói részrehajlással a szlovén csapat biztosan nyerte a mérkőzést.

A dunaújvárosi Kelemen István vezeti a csapatot
Fotó: DSERA

Ezzel a vereséggel eldőlt, hogy a magyar csapat már biztosan az alsóházban folytatja, mivel a másik meccsen a szlovákok legyőzték Ciprust, így két hatpontos és két nullapontos csapat lett a csoportban. Tehát a pénteki Ciprus elleni összecsapáson csupán a presztízs volt a tét. A zárónapon a mieink magabiztost teljesítménnyel győztek a ciprusiak ellen.

Magyarország – Ciprus 3:0 (11, 19, 10)

A nap másik találkozóján a házigazda szlovének szintén 3:0-ra verték Szlovákiát. A torna végeredménye: 1. Szlovénia 9, 2. Szlovákia 6, 3. Magyarország 3, 4. Ciprus 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában