jégkorong

2019.01.07. 00:40

Elmaradt a „csíki csoda” – egy pont az erdélyi túrán

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói az Erste Ligában a hét végén két mérkőzést játszottak Erdélyben. Az első találkozót pénteken Gyergyószentmiklóson büntetőkkel 4–3-ra elvesztették, tegnap pedig Csíkszeredában 4–0-ra kaptak ki Azariék.

Agárdy Csaba

A Corey Bricknell, a dunaújvárosiak vezetőedzője a mérkőzés előtt elmondta: – A Gyergyói HK elleni mérkőzés első két harmadával nem voltam elégedett, azonban a harmadik játékrészben karaktert mutatott a csapat, és sikerült visszajönnünk a meccsbe, azután a hosszabbításban szinte végig az ellenfél harmadában játszottunk. A Csíkszereda elleni mérkőzés nagyon kemény lesz, ugyanazt a játékot várom, amit a pénteki meccs végén mutattunk. Csapatként, a struktúrát és a rendszert betartva kell játszanunk, ha szeretnénk pontot, pontokat szerezni.

Az éllovasok közül a Fradit sikerült megtréfálni, mindez Csíkban már nem jött össze
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Bár a két csapat között a tabellán négy helyezés és huszonnégy pont volt a különbség a mérkőzés előtt a székelyek javára (a Csíkszereda második volt hetvenhárom, a DAB pedig hatodik negyvenkilenc ponttal úgy, hogy az Acélbikák három meccsel többet játszottak, mint a Csík), mindkét csapat számára szinte létfontosságú volt a három pont megszerzése: a Csíkszereda a listavezető FTC-Telekomra kíván ragadni, a DAB pedig nagy harcban áll a hatodik helyért a Gyergyói HK-val, aminek a megszerzése a középszakaszban az alsóház első helyét jelenthetné.

Ami a lényeg: a mérkőzés esélyese a Csíkszereda volt, már csak azért is, mert a két együttes eddigi mindhárom összecsapását a Sport Club nyerte. Annak ellenére, hogy a hazaiak kétszer annyit lőttek kapura, mint a dunaújvárosiak (14–7), csak egygólos előnnyel mehettek szünetre, a 19. percben Rokaly szerzett vezetést csapatának (1–0).

A második játékrészben azután nem húzta olyan sokáig a gólszerzést a Csíkszereda, mint az elsőben. Még négy perc sem telt el, amikor két orosz légiósa – Taratukhin és Krasnoslobodtsev – révén már 3–0-ra vezettek a csíkiek. Az eredmény a folytatásban már nem változott, így nem reménytelen helyzetben várhatta az utolsó húsz percet a DAB. A 44. percben végleg eldőlt minden, ekkor Finta megszerezte csapata negyedik gólját (4–0). Ekkor valószínű, a legvérmesebb DAB-hívek sem gondolták, hogy csapatuknak bármi esélye is van a pontszerzésre. Nem is történt „csoda” a folytatásban, az eredmény már nem változott.

Lundström lehúzta a rolót

SC Csíkszereda – Dunaújvárosi Acélbikák 4–0 (1–0, 2–0, 1–0)

Csíkszereda, 1900 néző.

Vezette: Gergely, Csata A.,

Andre, Fehér.

Csíkszereda: Lundström – Flinta 1, Papp Sz., Krasnoslobodtsev 1, Taratukhin 1, Valchar – Farkas T., Salló A., Részegh, Rokaly N. 1, Rokaly Sz. – Bors, Györfy, Anisin, Bíró T., Fodor – Reyn, Egyed, Horváth L., Sándor.

Vezetőedző: Don MacAdam

DAB: Zakharcsenko – Erdélyi, Jabornik, Nagy M., Németh P., Uski – Hüffner, Mestyán, Dubek, Iassafov, Saluga – Franssila, Léránt, Azari, Liarakos, Török – Hruby, Lencsés, Borbás, Pinczés O. Vezetőedző: Corey Bricknell.

Erdélyből hazatérve egy kicsit igazíthatnak a sorokon az Acélbikák, akik legközelebb január 13-án 17 órakor a Hokiklub Budapest gárdáját fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában