Az U 16-os csapat létszámgondja kihathat a felnőttegyüttesre is

2018.12.16. 21:18

Nehéz évet zártak fociban, de azért bizakodó a klub

Anyagilag és teljesítményben is megpróbáló volt a 2018-as esztendő. Mellette óriási létszámhiánnyal küzd az egyesület. Az év végére némileg normalizálódott a helyzet és az eredmények is jöttek – értékelte az egyesület őszi féléves történéseit Cseke Ottó, a MEDOSZ SE elnöke.

Horváth László

Pénteken tartotta évzáró rendezvényét Mezőfalva futballklubja. A vacsorával egybekötött esemény asztalainál a megye első osztályú csapat tagjai, a vezetőség tagjai és támogatók foglaltak helyet. Az edzők ezúttal most nem értékeltek mélyebben. A MEDOSZ SE elnöke viszont beszélt az egyesület előtt tornyosuló nehézségekről és a jövő megoldásairól.

Az évzárón Cseke Ottó, a mezőfalvi sportegyesület elnöke (jobbra) mellett Udvari Tibor, valamint Hatvani Norbert támogatók, továbbá a csapat tagjai – együttesen bíznak a tavaszi megújulásban
Fotó: Horváth László

– Nemcsak Mezőfalván, de a környező településeken is hasonló gondokkal küzdenek. Jelen pillanatban az U 16 létszáma okozza a legnagyobb kihívást. Amennyiben harmadszor sem tud kiállni a csapat, úgy a felnőttegyüttest már pontlevonással büntetik, illetve elvesztheti játékjogosultságát is a megyei első osztályban. A félév elején még megfelelő létszámmal indult az egyesület. A decemberi zárásra azonban csak egyharmad része csinálta végig a félévet – hallhattuk az összegző felvezetésében. Szerencsére az utolsó fordulókra kellő létszámban léptek pályára a csapatok, így nem szenvedett csorbát a felnőttgárda. A jövő feladatai is elsősorban ehhez kapcsolódnak. Az egyesület az erejéhez mérten mindent megtett és megtesz a helyzet javításáért.

Például próbálják az U 16 – U 19-es utánpótlást motiválni egyebek között az eggyel feljebb való szerepeltetéssel. Talán így magukénak érzik a sport által nyújtott lehetőségeket a fiatalok. Sajnos generációs probléma is sújtja a korosztályt. A 15-16 éveseket nehéz kiszakítani a mai környezetből, ahol a szülői háttér és a modern társadalmi érintkezési formák sem segítenek a sportok iránti érdeklődés felkeltésében, megtartásában. Inkább a könnyebb szórakozási formák felé fordulnak, és nem a sok munkával elérhető egészséges szabadidőtöltés irányába törekszenek. A továbblépés érdekében a környező településekkel is felveszik a kapcsolatot, ahonnan megpróbálják feltölteni a létszámot – zárta értékelőjét Cseke Ottó.

Végezetül a mezőfalvi csapatok őszi eredményei: megye I felnőtt korosztályban 8. hely, 6 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség, 26 lőtt és 16 kapott gól, 24 pont a mérleg. Az U 19-nél 13. hely, 3 győzelem, 2 döntetlen, 10 vereség, 26 lőtt, 58 kapott gól és 11 pont áll az ifi neve után. U 16-ban a déli csoportban 9. Mezőfalva, 6 győzelem, 1 döntetlen, 6 vereség, 60 lőtt, 41 kapott gól és 11 pont az eredménylista.

Mezőfalva futballéletének záloga a fiatalság megnyerése, amelyhez nagyon várják a TAO-pénzeket. Mint a vacsorán megtudtuk, jó eséllyel hamarosan megérkezik az anyagi támogatás, amihez a szponzorok is alaposan hozzáteszik saját felajánlásaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában