Mélyponton: hazai jégen is vereség a fiatal bécsiektől

2018.12.21. 21:23

Ismét egy „papírforma” meccset bukott el a DAB

Az utóbbi évek talán legkínosabb kudarca a bécsi fiatalok ellen érte a Dunaújvárosi Acélbikákat, akik pénteken hazai jégen végre visszavághattak a 11-4-es vereségért.

Szabó Szabolcs

Különösen erélyes nyilatkozatban fogalmazta meg az Újpest elleni vereséget követő véleményét, a DAB kanadai mestere Corey Bricknell, aki kifejtette: elege van a vesztes meccsekből és a kifogásokból. Az újvárosiak e Vienna Capitals ellen korcsolyáztak jégre tegnap – az újabb bajnoki pontokért.

Nem találja játékát az újvárosi gárda – újabb meglepő vereség az eredmény
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

DAB – Vienna Capitals II 3-5 (1-1, 2-2, 0-2)

DAB: Garbacz – Fansilla, Léránt, Dubek, Iossafov, Saluga 1 – Erdélyi, Hüffner, Azari, Nagy, Tóth 1 – Lencsés, Mestyán, Huovinen, Németh 1, Pinczés – Jabornik, Makovics, Török.

A 9. percben Jabornik remek korongjával Németh ugrott ki a kétvonalon és egy az egyben nem is hibázott a bécsiek hálóőrével szemben (1-0). Sajnos hamar jött az egyenlítés, Schlögl talált be Garbacznak (1-1).

Jól kezdődött a második játékrész, a vendégek adták el a pakkot és Tóth Gergely élt is a lehetőséggel (2-1). Ha egy üzlet beindul... fél perccel később Saluga növelte a Bikák előnyét (3-1). A 27. és a 34. perc között három kétperces büntetést is kibekkeltek a hazaiak, a vendégek azonban éppen emberhátrányból voltak eredményesek Maxa révén (3-2).

A harmad utolsó percében ismét fekete-sárgák villantak, egy végletekig kijátszott kontraakciót Bauer fejezett be (3-3). Ennél azért jóval többet vártak a szurkolók, de sajnos nem változott a játék képe. Sőt, hét perccel a vége előtt Antal megszerezte második gólját is (3-4). A szenvedéstörténet pedig Bauer emberelőnyös találatával folytatódott (3-5).

Az Acélbikák vasárnap a Hokiklub vendégeiként játszanak a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában