jégkorong

2018.12.12. 21:58

Három topcsapat ellen játszanak

A magyar jégkorong- válogatott csütörtökön Norvégiában megkezdi szereplését az EIHC-torna legújabb állomásán.

Agárdy Csaba

A mieink ellenfele Franciaország lesz (16 óra), pénteken Norvégia, majd szombaton Fehéroroszország lesz az ellenfél.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány csapata szerdán utazott Norvégiába, ahol a hazaiak mellett a francia és a fehérorosz együttessel találkozik. A keretben az utolsó pillanatban is történt változás: Dudás Jesse betegség miatt nem szerepelhet, így Láday Tamás, a Fehérvár AV19 védője kapott meghívót.

A novemberi budapesti Négy Nemzet Tornához képest több helyen is változott válogatottunk összeállítása. Kapuban Hetényi maradt, Rajna és Bálizs kimaradt, viszont ott lesz Norvégiában Vay Ádám. A védelemben Wehrs Kevin nem szerepel, mert a német másodosztály nem áll le decemberben. Bekerült a tengerentúlról hazatérő Gőz Balázs, és a MACban jó teljesítményt nyújtó Vokla Roland.

A csatárok kiválasztását is befolyásolták a sérülések. Sofron István a kazahok ellen szedett össze sérülést, és azóta nem is játszott. Kóger Dániel a térdével dőlt ki, és nem egészséges Magosi Bálint és Nagy Gergő sem. Nagy Krisztiánnak pihenőre van szüksége, Sebők Balázs sérülésből tért vissza, és a klubkötelezettségek miatt Bartalis István sem lehet a kerettel. Újonc az Erste Ligában a pontlistán második Becze Tihamér.

„Ezúttal a kihívás talán még nagyobb, mint Budapesten, mivel három top tizenkettőbe tartozó csapattal állunk majd szemben” – mondta az M1 aktuális csatornának a finn szakvezető, utalva a novemberi, magyar rendezésű tornára, amelyen a kazahoktól 3–1-re kikapott, az olaszokat viszont 7–1-re legyőzte együttese, amíg a Korea elleni összecsapás jéghiba miatt elmaradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában