Hatalmas energiákat mozgósított Bíró Attila válogatottja

2018.12.05. 02:03

A kihagyott ziccereken múlott

Mint arról keddi kiadásunkban már olvashattak, a négy dunaújvárosi pólóst is felvonultató magyar női vízilabda-válogatott drámai csatában, 13–12-re vereséget szenvedett a Veronában rendezett Európa-kupa/világliga selejtezőn.

Szabó Szabolcs

A kőkemény csatát hozó derbi után így értékelt Bíró Attila szövetségi kapitány:

– Jól dolgozunk mezőnyben, szétúsztuk őket, volt, amikor fizikálisan roppantottuk meg, volt, amikor taktikailag az ellenfelet, összességében azonban ez a három együtt valahogy nem állt össze: belehibázgattunk a helyzetekbe, a védekezésbe, és taktikailag is rontottunk. Lehetne foglalkozni mással is, de nem tenném, mert sokat tettünk azért, hogy két-három góllal is nyerjünk, aztán sokat tettünk azért, hogy pont nélkül maradjunk… Csak és kizárólag saját magunkat hibáztathatjuk! – fogalmazott az mvlsz.hu-nak adott interjúban, amelyben arra is kitért, a legfőbb gond azt volt, hogy nemzeti csapatunk nem tudta bevinni a mindent eldöntő végső „ütést”:

– El kell kezdeni megnyerni ilyen meccseket ennek a csapatnak.

Vályi Vanda ezúttal egy gólt szerzett a nemzeti csapatban
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Csalódott vagyok, mert nagyon nagy energiákat mozgósítottunk, de végül ennek nem látszik az eredménye… Igen, tanulságos meccs volt, biztos tanulunk is belőle, de ez már így kevés. Itt csapatszinten és egyéni szinten is meg kell tanulni sürgősen dolgokat, aki erre nem képes, az nem lehet válogatott szintű játékos. Mert az nagyon jó, hogy lendületesek voltunk, hogy elhallgattattunk több mint kétezer hazai szurkolót, csak amikor be kellett volna vinni a végzetes ütést, azt sajnos nem tettük meg, s ez lett a vége. Ezen mindenképpen javítani kell!

A B jelzésű selejtezőcsoportban tehát a két meccs után hibátlan Olaszország áll az élen, második Magyarország három ponttal. Lapzártánkkor még nulla egységgel állt a másik két rivális, Franciaország és Hollandia is. Ez bizonyosan változott, hiszen a két gárda tegnap egymás ellen pólózott. Az újvárosi szurkolók számára ez sem lehetett úgymond semleges összecsapás, hiszen a németalföldieket erősítette a DUE Maarks Graphics kapusa, Laura Arts, a franciák keretében pedig ott volt kiváló centerünk, Geraldine Mahieu.

A válogatott találkozók miatti szünet után természetesen folytatódnak a magyar bajnoki küzdelmek.

Mihók Attila együttese legközelebb december 19-én, 12.30-tól a tatabányai uszodában száll medencébe a hazaiak ellen.

A tabellán jelenleg második a DUE Maarks Graphics, 21 ponttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában