női kézilabda-válogatott

2018.12.13. 20:19

A hetedik helyen végeztünk

A középdöntők zárásával csütörtökön este eldőlt, hogy a románokat parádés játékkal legyőző magyar női kézilabda-válogatott, roszszabb gólkülönbsége miatt összesítésben a hetedik helyen végzett a franciaországi Európa-bajnokságon.

Jankó Árpád

Nancy, 2018. december 9. Kim Rasmussen, a magyar válogatott dán szövetségi kapitánya a franciaországi nõi kézilabda Európa-bajnokság középdöntõjének második fordulójában játszott Magyarország - Németország mérkõzésen Nancyban 2018. december 9-én. Magyarország - Németország 26-25. MTI/Kovács Tamás

A csapatban Kazai Anita és Szalai Babett képviselte a Dunaújvárosi Kohász KA együttesét.

A csoportunkban végül Hollandia lett az első, miután 27–21-re legyőzte Németországot, a magyar válogatott ezzel a csoportja negyedik helyén végzett. A román, norvég, magyar, egyaránt hatpontos csapatok minitabelláján a románok végeztek a második helyen, s jutottak be ezzel a pénteki elődöntőbe, ahol az oroszokkal találkoznak. A másik ágon holland–francia párharc lesz. Az ötödik helyért pedig svéd– norvég derbit rendeznek.

– Nagyon büszke és boldog vagyok, hogy így sikerült a torna. Folyamatosan fejlődött a csapat, de szomorú vagyok azért, hogy ilyen sok szép eredménnyel, ilyen ellenfelek legyőzésével sem jutottunk tovább – mondta a magyar csapat szövetségi kapitánya, a dán Kim Rasmussen.

A DKKA korábbi játékosa, Kovács Anna: – Az előjelekhez képest nem vallottunk szégyent, nagyon büszkék lehetünk magunkra. Nagyon sokat dolgoztunk ezért az eredményért. Szívvel-lélekkel, együtt küzdöttünk, nagyszerű volt a csapategység.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában