vízilabda

2018.11.27. 19:47

Újabb rangadó következik ma a BVSC ellen

A bajnokságban második helyezett Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabdázói szerdán 18.15 órakor újabb rangadón ugranak medencébe a bajnokság alapszakaszában, ezúttal a harmadik BVSC vendégeként.

Gallai Péter

Mihók Attila csapata az európai Szuperkupa világraszóló megnyerése után idehaza erőltetett menetbe kezdett. Elsőként 11–8-ra kikaptak a címvédő Újpesttől, majd magabiztosan, 14–8-ra legyőzték a Ferencvárost, ma pedig következik a másik örök rivális, a BVSC – mindez egy hét alatt.

– Nagyszerű győzelmen vagyunk túl a Fradi ellen. Voltak hibáink, amiket sikerült kiküszöbölnünk még a négy játékrész alatt, ennek is volt köszönhető a végeredmény. Úgy gondolom, hogy az UVSE elleni eredmény után helyrebillentett minket ez a teljesítményünk, így nyugodtabban, de ugyanolyan elszántsággal nézhetünk a szerdai BVSC elleni mérkőzés elé – fogalmazott a csapat francia válogatottja, Geraldine Mahieu.

– A múlt héten két fontos meccset játszottunk le, ami igazából még nem dönt semmiről, de mindenki a jó csapatok ellen szeretne visszaigazolást kapni az elvégzett munkájának eredményéről. Az UVSE-meccsen hibáztunk, de nagyon örülök neki, hogy két nap múlva a Fradi ellen – már túllépve a történéseken – újra összeszedetten tudtunk játszani. Most újabb erőpróba vár ránk, a BVSC csapatával fogunk játszani, s úgy gondolom, hogy nagy csata lesz, hiszen tavaly kétszer is, a Magyar Kupa, illetve a bajnokság elődöntőjében egyaránt győztünk ellenük. Biztos vagyok benne, hogy vissza akarnak vágni nekünk, ezért is csak összeszedett, koncentrált játékkal tudunk ellenük nyerni – mondta Ziegler Diána.

Garda a bajnoki után válogatott meccsre is készülhet
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy Bíró Attila szövetségi kapitány kijelölte az olaszok elleni világliga-selejtezőn szereplő keretet. Ebben négyen képviselhetik majd a DUE-Maarsk csapatát: Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, valamint Vályi Vanda.GP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában