kézilabda

2018.11.21. 20:43

Tesztelés az Eb előtt Norvégiában

Gallai Péter

Fotó: keziszovetseg.hu

Hétfőn 18 játékossal Budapesten megkezdte az Európa-bajnoki felkészülést a magyar női kézilabda-válogatott, amely szerdán utazott el a norvégiai Möbelringen Kupára, ahol a kontinensbajnok Norvégia, a világbajnok Franciaország és Dánia ellen lép pályára csütörtökön, szombaton és vasárnap. A tizennyolcas keretben ott találjuk a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatából Kazai Anitát is, akinek beválogatásában klubjában nyújtott remek formája mellett a rutinja, az élettapasztalata is szólt, indokolta döntését Kim Rasmussen szövetségi kapitány. A vezetőedzőnek egyébként nincs könnyű dolga, mert különböző okok miatt a védelem tengelyéből kiestek játékosok.

– Teljesen új középső védelmünk lesz, olyan játékosokkal, akik még sohasem játszottak együtt. Persze nem adjuk fel, de ez az Európa-bajnokság mindenképpen nagy szakmai kihívás számomra. A következő tíz napban rá kell jönnöm, ki kivel passzol össze, hiszen erről egyelőre elképzelésem sincs. Ezért jó, hogy a felkészülési tornán Norvégiával is játszunk: a világ legjobb csapata majd megmutatja, mit kell majd jobban gyakorolnunk. Az öt-hatezer néző előtti, nagy tempójú meccsek jó főpróbát jelentenek majd, egyben remek tapasztalatszerzési lehetőséget nyújtanak a fiatalabb játékosoknak – mondta az M4 Sportnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában