A DÖSE ökölvívója egy meccsét sem játszotta végig

2018.11.02. 20:39

Horváth fölényesen lett magyar bajnok

A serdülő ökölvívók magyar bajnokságát ötvennégy klub részvételével, és százhatvan versenyző indulásával Kaposváron rendezték meg a napokban. A viadalon Horváth Máté, a dunaújvárosi DÖSE ökölvívója a 62 kilós súlycsoportban harcolta ki az aranyérmet.

Balogh Tamás

A megmérettetésen tizenhárom-tizennégy éves női és férfiversenyzők vehettek részt. A rendező a Ring Sport Klub Kaposvár és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség volt. A versenyt tizenhárom lány és húsz fiú súlycsoportban bonyolították le. A mérkőzéseket 3x1,5 perces menetidőkkel rendezték meg, közöttük egyperces szünetekkel.

Mindhárom meccsét idő előtt fejezte be Horváth Máté Fotó: DÖSE

A sikerről Sulák András, a Dunai Ökölvívó Egyesület, a DÖSE szakmai vezetőedzője számolt be. – A versenyre Horváth Mátét, mint esélyes versenyzőt, mellette pedig két korosztályon kívüli tehetséget tapasztalatszerzés és tanulás céljából vittem magammal. Máténak előtte kis motivációs tréninget tartottam, hogy el tudja helyezni magát a mezőnyben és magabiztosan várja a megmérettetést. Az eredményes szereplését tekintve sikeres volt a felkészülésünk. Büszkén mondhatom, mindhárom mérkőzését idő előtt fejezte be. Az elsőt az ellenfél edzője adta fel, a további kettőben a bíró léptette le a másik felet. A döntőt test KO-val fejezte be az első menetben. A szép siker után egy könnyebb tréning következett a számára, de a hét végén máris újra bokszolhat.

A III. Duna Kupa ökölvívóverseny

A már hagyományosnak mondható Duna Kupa ökölvívókupát harmadik alkalommal rendezik meg ma. Ezúttal az indulók a radari sporttelepen, a küzdősportcentrumban, hazánk egyik legújabb és legszebb termében mérik össze felkészültségüket. Az esemény tehát szombaton délután három órakor kezdődik, amelyet ingyenesen szurkolhatnak végig az érdeklődők. A rendezvényen megjelennek az ország vezető ökölvívóklubjai a kiváló versenyzőikkel és körülbelül huszonöt–harminc pár mérkőzik meg egymással. Ez a sorozat a bemutató mérkőzésekkel együtt körülbelül négyórás programot jelent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában