Centrum Kupa

2018.11.26. 20:31

Háromszáznál is több diákot mozgattak meg

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum és a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség közösen írta ki a középiskolások számára a Centrum Kupa elnevezésű kispályás labdarúgótornát.

Gróf András

A viadal első fordulóját múlt héten rendezték a Dunaújváros Sportcsarnokban. A fiúk mezőnyében a Dunaferr, a lányoknál a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc szakiskola zárta első helyen a játéknapot. A szervezők természetesen elégedettek voltak a rendezvénnyel, hiszen több mint háromszáz diákot sikerült megmozgatniuk.

Huszonkét együttes küzdött egymással az első körben
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A Centrum Kupa első fordulójának végeredménye. A fiúk mezőnyében: 1. Dunaferr szakiskola, 2. Rudas közgazdasági szakiskola, 3. Hild József szakiskola, 4. Bánki Donát szakiskola. Különdíjasok: Kovács Krisztián (Dunaferr) legjobb játékos, Iványi Zalán (Rudas) legjobb kapus, Jerzsabek Botond (Hild) gólkirály, Benke Zoltán (Dunaferr) DLSZ-díj.

A lányok mezőnyében: 1. II. Rákóczi Ferenc szakiskola, 2. Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakiskola, 3. Lorántffy Zsuzsanna szakiskola, 4. Rudas közgazdasági szakiskola. Különdíjasok. Kenderesi Kíra (II. Rákóczi) legjobb játékos, Brenda Daniella (Lorántffy) legjobb kapus, Miskovicz Kitti (kereskedelmi) gólkirálynő, Horváth Edina (kereskedelmi) DLSZ-díj.

A DLSZ főtitkára, Petrás Gábor a következőképpen értékelte az eseményt.

– A szövetségünk gyermek- és ifjúsági bizottsága eldöntötte, hogy az ovisokat, az általános és középiskolásokat is megmozgatjuk szervezett körülmények között. A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatójával, Csapó Gáborral egyeztetve engedélyeztettük, hogy egy külsős intézmény is részt vegyen a kupán. Sok előkészületet igényelt a rendezvény, de még mi is meglepődtünk azon, hogy milyen gyorsan beteltek a helyek, így összesen huszonkét együttes háromszáz sportolója küzdött meg egymással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában