labdarúgás

2018.11.27. 20:53

Ezúttal az általános iskolások játszanak

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség által kiírt Suli Foci Kupa programban csütörtökön az I. és a IV. korcsoportos kispályás labdarúgócsapatok lépnek pályára a Dunaújváros Sportcsarnok kis- és nagytermében.

Gróf András

A középiskolások számára kiírt Centrum Kupát követően ezúttal az általános iskolások (fiúk és lányok vegyesen) lépnek pályára. Az I. korcsoportban (2010-ben és azután született diákok) induló csapatok: Gárdonyi, Móricz 1., Kicsik, Vasi 1., Nagyvenyim, Adony U 9. A IV. korcsoportban (2004-2005-ben született diákok) két csoportban kezdődnek a küzdelmek. A csoport: Petőfi Keru, Alapi Sztárok, Móricz 2., Nagyvenyim, Nagyok 4. B csoport: Dózsa, Gárdonyi, Vasi 4., Mészöly.

Lassingleitner Fruzsina, a DLSZ gyermek és ifjúsági bizottságának tagja, a Suli Foci Kupa szervezője:

– Szövetségünk az általános iskolás korosztályról sem feledkezik meg, és számukra is lehetőséget nyújt arra, hogy bemutathassák tudásukat.

A bizottság valamennyi korosztály egészséges életmódra nevelését tűzte ki célul, amelynek az egyik legmeghatározóbb eszköze a sportfoglalkozás, így életük részévé válik a mozgás, és közösségi élményeket szereznek. Később ezen élmények mentén válhatnak igazi sportolóvá, de legalábbis egészséges felnőtté. A csapatok három fordulót játszanak, majd következik a szuperdöntő. A torna gólkirálya és gólkirálynője, a legjobb kapus és a legjobb játékos is elismerésben részesül. A részt vevő csapatok egy-egy focilabdával, illetve a játékosokat felkészítő tanárok egy-egy pólóval gazdagodnak. A legjobban teljesítő intézmény egy garnitúra mezt kap majd, valamint egy vándorserleget, amit egy évig birtokolhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában