vízilabda

2018.11.24. 07:00

A szövetség vezetői is büszkék a dunaújvárosi pólós hölgyekre

A UVSE elleni vízilabda-csúcsrangadó után ma délután 16 órától ismét a fővárosban lesz jelenése Mihók Attila tanítványainak, a DUE-Maarsk csapata az érmes álmokat dédelgető Ferencváros otthonában játszik. A két derbi között, csütörtökön este a Magyar Vízilabda Szövetség vezetése egy hangulatos ünnepség keretében köszöntötte a sporttörténelmi sikert elért Szuperkupa-győztes újvárosi csapatot.

Szabó Szabolcs

Mint arról pénteki számunkban beszámoltunk, az idei bajnoki szezon első UVSE – Dunaújváros csúcsrangadóját 11–8-ra a fővárosiak nyerték. A derbi után így vontak mérleget a mesterek.

Mihók Attila: – Természetesen megpróbáltunk a legjobb tudásunk szerint felkészülni a bajnokcsapat játékából és legjobb játékosaiból. Ám sajnos megint az történt, mint az utóbbi két-három esztendőben, hogy az UVSE harcmodorával rendre eltüntetett minket a medencében. Rossz felfogásban kezdtünk, ami rányomta a bélyegét a meccsre. Gyakorlatilag a labdát is nehezen passzoltuk fel támadásban. A találkozó után azt mondtam a játékosoknak, hogy ehhez azért már fel kellene nőnünk. Tudatosítanunk kell magunkban, hogy a vízilabda nem csak előny-hátrány játékból, hanem a nagyon agresszív ember-ember elleni szituációkból is áll. Ha minderre nem tudtunk érdemben felkészülni, akkor öt év múlva sem lesz esélyünk az UVSE ellen. Ma este sokszor puhábbak voltunk, mint az ellenfelünk. Nekünk ez a gyenge pontunk. Hatékonyan, keményen megfogtak minket, így meg is nyerték ezt a találkozót.

A sporttörténelmi sikert elérő DUE-Maarsk Graphics csapatát és stábját egy fővárosi étteremben köszöntötték Fotók: MVLSZ/Madar Dávid

Gurisatti Gréta, a Dunaújváros válogatott játékosa: – Először is hadd köszönjem meg a szurkolóknak, hogy ilyen szép számban kilátogattak a mérkőzésre. Jó volt ilyen remek hangulatban pólózni. Sajnos a meccs nem úgy alakult, ahogy terveztük. Az Újpest ellen 11 kapott góllal nagyon nehéz lett volna nyerni, ráadásul számos elkerülhető találatot is kaptunk. Nem voltunk kellően fegyelmezettek, precízek hátul. El kell ismerni, számunkra hatalmas feladat a Margitszigeten szoros meccset játszani az UVSE ellen, azon leszünk, hogy a bajnokságban és a Magyar Kupában is sikerül majd visszavágnunk az újpestieknek.

Szücs Gabriella, az UVSE bekkje: – Csatlakozom Grétához, valóban jó hangulatú találkozó volt, sok szurkolóval. Összességében sikerült megvalósítanunk mindazt, amit előzetesen elterveztünk. Egy kis megingást leszámítva végig kézben tartottuk a mérkőzést.

Benczur Márton, az UVSE edzője: – Elégedett vagyok, mert a játékosaim közel nyolcvan százalékban tartották magukat az előzetesen megbeszéltekhez. Egy kicsivel hatákonyabb játékkal talán korábban is lezárhattuk volna a találkozót, ám a Dunaújváros egy nagyon kiváló csapat, amely három-négygólós hátrányban sem adja fel – talán erről az orosz bajnok, Euroliga-címvédő Kirishi tudna leginkább mesélni. A közösen elvégzett munkánkat is minősíti, hogy hibátlanok tudtunk maradni eddig az alapszakaszban, és annak is, hogy keretünkben lehetőséghez jutott több tehetséges ifjúsági korú játékos is.

A csütörtöki rangadó után a Magyar Vízilabda Szövetség vezetése egy budai vendéglőben rendezett fogadás keretében köszöntötte az Európai Szuperkupa-győztes dunaújvárosiakat.

Mihók Attila is fogadhatta Vári Attila elnök gratulációját

„Kicsit zavarban is vagyok, mert ennyi csinos hölgy társaságában nem is emlékszem, mikor töltöttem el közösen egy estét – fogalmazott az mvlsz.hu tudósítása alapján Vári Attila, az MVLSZ-elnöke, majd elmondta: – Nagy büszkeség a magyar vízilabda számára ez az Európai Szuperkupa-diadal, szívből gratulálunk mindenkinek, akinek ebben része volt!”

A szövetség nevében névre szóló díszes emlékplakettet vehettek át a játékosok, azaz: Laura Aarts, Brezovszki Gerda, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Huszti Vanda, Kiss Alexandra, Geraldine Mahieu, Lara Luka, Menczinger Kata, Sajben Nikolett, Sajben Viktória, Szabó Nikolett, Szellák Csenge, Vályi Vanda és Ziegler Diána, illetve a vezetők, Mihók Attila vezetőedző, Fülöp Tibor edző, Schmidt Tamás edző, Hegyi Ádám erőnléti edző, Vízkeleti Péter masszőr, Holló Tibor technikai vezető, Koszi Ferenc szakosztályelnök és Kis-Primász Ágnes szakosztályvezető.

Az ünnepi eseményen részt vett Kollár Edina, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára, Kovács Zoltán elnöki tanácsadó, Csorba Kata nemzetközi és protokolligazgató, Bíró Attila női szövetségi kapitány, dr. Faragó Tamás, a női utánpótlás-igazgatója, Tóth László válogatott edző, Zantleitner Krisztina, valamint Petőváry Zsolt utánpótlás-válogatott edzők.

Női pólósaink ma ismét Budapestre látogatnak, ahol a Népligetben délután négy órakor már a Ferencváros ellen játszanak egy újabb bajnoki rangadót – lásd keretes írásunkat.

Ma a Fradi, jövő héten a BVSC ellen

Az országos bajnokságban tehát már csak egy hibátlan csapat van, a címvédő UVSE, amely közvetlen riválisai közül október 20-án, egy szoros meccsen (9–8) győzte le a BVSC gárdáját, valamint no­vember 3-án a Ferencvárost is legyűrte (9–7). A két eredmény is jelzi, hogy az utóbbi évek egyik legkiegyenlítettebb pontvadászata zajlik, ahol a három élcsapatra veszélyes lehet a megerősödött Eger és a magára találó Szentes együttese is.

Menczingerék eddig hat fordulón vannak túl a bajnokságban. Mérlegük: öt győzelem és egy vereség 97 dobott valamint 35 kapott gól mellett – ezzel holtversenyben, 15 ponttal a második helyen állnak a BVSC-vel, a 18 pontos újpestiek mögött. Mihók Attila csapata ma 16 órától a Ferencváros vendége lesz, a nyolcadik körben, november 28-án pedig majd a másik ősi riválissal a BVSC-vel találkoznak majd a Szőnyi úton.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában