Egy hét felkészülés jön a nemzetközi kupameccsre

2018.11.04. 20:15

A Lucák és Vivien nagyszerűen játszott

Egyre jobban sűrűsödik a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának a programja. A szombati MTK elleni NB I-es mérkőzést követően egy hete lesz a Kohásznak arra, hogy a spanyol Bera Bera elleni EHF Kupa-mérkőzésre felkészüljön.

Jankó Árpád

A nemzetközi találkozót november 10-én 17 órakor rendezik meg a Dunaújváros Sportcsarnokban. November 14-én pedig a Siófok lesz az ellenfél a Magyar Kupa sorozatban. A november 17-ei mosonmagyaróvári találkozót januárra halasztották. Az MTK elleni hatvan perc nem ígérkezett sétagaloppnak, mert kiváló lövőkkel, beállóval rendelkezik az ellenfél. Rögtön a mérkőzés előtt nem kívánt esemény történt. Szalai Babett megsérült, és így Bouti Fruzsina lett a mérkőzés végéig az irányító. A 11. percben sikerült a Kohásznak kissé leráznia magáról a kék mezeseket (6-3), ami a remek védekezésnek volt köszönhető. A nehézbombázókra időben kiléptek a hazai védők, és nem éppen baráti öleléssel „köszöntötték” a vendég játékosait.

Szekerczés Luca két mérkőzésen húsz gólt dobott az ellenfeleknek. Ez megüti a válogatott szintjét
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Bár Karnik makacsul ragaszkodott a találatokhoz – de Tomasevics ismét parádézott a kapuban –, ámbár kívülről úgy látszott, hogy a nagy akarás, a hév miatt be-becsúsznak a hibák a támadásokba. Mosolyogtató epizóddal fejeződött be az első félidő, mert mindkét csapat rákényszerült a kettős kiállítás nem éppen áldásos pillanatait átélni. De a szituációból a Kohász került ki szerencsésebben, mégpedig Szekerczés Luca jóvoltából. Ezt még a szövetségi kapitány is megtapsolta. (Jól is tette, mert Luca az MTK kapujába végül tíz gólt dobott, ugyanannyit, mint egy héttel ezelőtt Egerben. Elfogultság nélkül kijelenthetem, hogy a kapitány hibázott, amikor Szekerczés Lucát kitette az Eb-re készülő válogatott keretből.)

A 16-10-es félidő után Luca emberhátrányban is bevette az MTK kapuját. A 39. percben már vastaps motiválta a hazai játékosokat. A 24-17-es eredményt – ki, ha nem ő – Szekerczés egy sistergős bombagóllal varázsolta fel a táblára. Azután eredményesen szurkolhattunk a másik Lucának, aki földharcban is (a parkettán) megkaparintotta a labdát az ellenfél kezéből. Brávó Dombi! Ám ha már személyeskedem, Grosch Vivien is kitett magáért, okos gólokkal növelte a Kohász előnyét. A 28-21-es győzelem szép munka után született meg.

A mérkőzés jegyzőkönyve

DKKA – MTK BUDAPEST

28–21 (16–10) Dunaújváros, 600 néző. V: Nagy F., Túróczy. DKKA: Tomasevics – Klujber 1, Szekerczés 10 (1), Cifra, Nick 2, Ferenczy F. 2, Kazai 3. Csere: Csapó (kapus), Szalai B., Sirián 1, Bouti, Grosch 5, Dombi L. 3, Molnár B. 1, Mihály, Jovovics. Vezetőedző: György László. MTK: Lajtos – Slakta 1, Karnik 8 (3), Tóth E. 6, Dakos 3, Termány, Stranigg 1. Csere: Győri (kapus), Kovács G. 1, Mihálffy 1, Bánfai, Fekete B., Erdélyi, Nonn. Vezetőedző: Golovin Vlagyimir. Kiállítások: 8, ill. 6 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 3/3. A forduló további eredményei: Békéscsaba – Kisvárda 29–30, DVSC – Mosonmagyaróvár 28– 18, Alba FKC – Budaörs 35– 25, Vác –Eszterházy SC 36–18. Korábban játszották: Győr – Érd 40–27.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában