Az utolsó harmadra már három gól volt az Acélbikák előnye, ami a végső percre elfogyott

2018.10.12. 20:46

Hosszabbításra mentett a Brassó

Brassó Mindig fontos az erdélyi túra a dunaújvárosi hokisok számára. A DAB tegnap Brassóban kezdett. Az Acélbikák következő „fellépése” vasárnap 17.30 órakor kezdődik Csíkszeredában. Hat pontért mentek a piros-fehérek.

Agárdy Csaba

Arra kellett számítani, hogy a Brassó harapni fog a dunaújvárosiak ellen, hiszen legutóbb a Ferencváros otthonában úgy kaptak ki 8–0-ra, hogy a 10. percben már hat góllal vezettek a zöld-fehérek. Greg Lindqvist, a brassóiak svéd edzője a találkozó után kicsit sejtelmesen, de arról is nyilatkozott, hogy változások lehetnek a keretben, leginkább légiós téren, mert nagyon úgy néz ki, több kárt okoznak, mint hasznot a klub számára. Rendkívül fegyelmezetlenek, a büntetés statisztikában az első tíz között hárman vannak, amíg az első két helyezettet is ők „adják”, Clarke például kilenc mérkőzés után már 103 (!) perc büntetésnél jár.

Azariék végül túlórára kényszerültek Fotó: Zsedrovits Enikő

Antti Karhula, a dunaújvárosi vezetőedző így várta a találkozót: – Nagyon veszélyes játékosok alkotják a Brassót, ráadásul a hazai pálya előnye is mellettük lesz. Mivel a tabella továbbra is rendkívül szoros, ezért kifejezetten értékes lehet egy idegenben aratott győzelem. Persze a koncentráció most is fontos szerepet fog játszani, azon dolgozunk, a játékosok minden csere minden másodpercében képesek legyenek fókuszáltan játszani, megfelelő döntéseket hozni, szorult szituációkban is nyugodtnak maradni.

A dunaújvárosiak tudták mit kell tenniük, hiszen két harmad után 4–1-re vezettek. Ami örömteli, hogy a jövő két embere, Nagy Márk és Németh Péter is szerzett egy-egy találatot. A vége azonban nem alakult jól, hiszen az utolsó harmadban az erdélyiek kiegyenlítettek.

Vége azonban nem jól alakult a Bikáknak, hiszen az utolsó harmadban az erdélyiek kiegyenlítettek. Jött a hosszabbítás, ami nem döntött, így következhettek a büntetők, és végül a Brassó örülhetett.

Brassó – DAB 5-4

Jegyzőkönyv

Brassó – DAB

4–4 (1–2, 0–2, 3–0) – a rendes játékidőben, a végeredmény 5-4

Brassó: Polc – Peretiagin, Carlson (1), Tendler 2, Gliga (3), Lidhammar – Cescon, Bíró O., Péter B., Molnár Zs., Bíró G. – Nagy I., Mihály E., Bíró M., Tranca, Zsók 1, Vasile, Borisenko, Mihály Á. 1 Edző: Greg Lindqvist.

DAB: Sevela – Erdélyi (1), Jabornik (1), Turtiainen, Uski, Nagy M. 1 – Franssila 1, Léránt, Iossafov 1, Tóth G., Azari – Lencsés, Mestyán (1), Saluga, Borbás, Török – Hruby, Szabó, Pinczés, Németh 1 (1), Makovics. Edző: Antti Karhula.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában