Vasárnap délután Gyulán lép pályára a DPASE gárdája

2018.10.19. 20:54

A Szeged ellen gólok kellenek

Két hazai bajnoki találkozót követően vasárnap 14 órakor Gyulán, a Szeged-Grosics Akadémia vendégeként lép pályára a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

A listavezető Kozármislenytől elszenvedett haza vereséget követően újabb rangadó vár a dunaújvárosi együttesre, hiszen a jelenleg második helyen álló Szeged-Grosics Akadémia lesz az ellenfél.

A hazaiak magasan a leggólerősebb csapat a mezőnyben, hiszen az eddigi tíz fordulóban huszonöt alkalommal találtak az ellenfelek hálójába.

Legeredményesebb labdarúgójuk, a csoport góllövőlistáját tizenegy találattal vezető Máté János. A kapott gólok miatt sem kell szégyenkezniük, hiszen az ellenfelek csupán hétszer vették be a kapujukat.

A DPASE gárdája gólzáporos meccsek után az elmúlt két bajnoki fordulóban nem talált az ellenfelek kapujába. Különösen fájó ez, hiszen két hazai összecsapásról van szó, amelyekre szépszámú közönség látogatott ki. A helyzetekig még eljutottak az újvárosiak, de azok kihasználásával már volt probléma.

Nagyot kell javulnia az újvárosiak támadójátékának
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Ezeken a meccseken szembetűnő volt, hogy elsősorban a pontrúgások vagy beívelések után alakult ki gólveszélyes szituáció. Hiányzott a kreativitás, az egyéni váratlan megoldás a támadójátékból. A szakmai vezetés most abban bízik, hogy a biztonságos védekezés megtartása mellett, az „előrefelé” játékban jobb produkciót nyújt majd a gárda.

A Szeged eddigi gólgyártását tekintve azért stabil és magabiztos védőjátékra is szükség lesz a gyulai rangadón.

Az NB III. Közép csoport tizenegyedik fordulójának további mérkőzései:

SZEOL SC – Hódmezővásárhelyi FC, Iváncsa KSE – Kozármisleny, Szekszárdi UFC – Taksony SE, Pécsi MFC – FC Dabas, Makó FC – Paksi FC II, Bp. Honvéd-MFA II – Kecskeméti TE, Szentlőrinc SE – Rákosmente KSK.

GA

Szepessy újra lecsaphatna

Az NB III. Közép csoportjának góllövőlistáján hármas holtversenyben a harmadik helyen áll a DPASE játékosa, Szepessy Róbert, aki eddig hat találatot szerzett, így az újvárosi hívek leginkább benne reménykedhetnek, hogy a hét végén ismét megrezgeti az ellenfelek hálóját. Érdekesség, hogy Szepessy mindegyik gólját a második félidőben szerezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában