nagy csata volt

2018.10.16. 21:33

A rutinos mohácsiakat győzték le az újvárosiak

Az elmúlt hét végén is számos fontos meccset játszottak alsóbb osztályú kézilabdacsapataink. A Mohács ellen például bravúros győzelmet aratott hazai pályán a DKKA együttese.

Jankó Árpád

Az alacsonyabb osztályú kézilabda-bajnokságok közül ezúttal az NB I. B-ben kézilabdázó Dunaújvárosi KKA U 19-es női gárdája emelhető ki. Nagyszerű győzelmet aratott egy régi NB I. B-s, rutinos együttes ellen.

DKKA U 19 – Mohács 28–25

DKKA: Csapó K. – Fodor 2, Jovovic 3, Takács 1, Koronczai 6, Mihály 6, Glofák 2. Csere: Németh (kapus), Matucza 1, Pál, Keringer, Újházi, Husti 5, Gengeliczky 2.

Edző: Vártok Ákos

Egy több mint szoros emberfogás – Fodor Neszta (88) két gólt szerzett a mohácsiak elleni találkozón
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

 

A Mohács otthonos ebben a bajnokságban, és így természetesen tapasztalt játékosokból áll. Ebben az évben különösen erős a keretük, és egy kiváló edző, Füzesi Ferenc gondozza a csapatot. Vártok Ákos, a DKKA edzője viszont ezen a mérkőzésen is elégedett lehetett a tanítványaival.

– Jól kezdtük a találkozót. Jól védekeztünk, és utána a támadásokat is jó százalékban fejeztük be gólokkal. Ezért is szereztünk már a szünetben ötgólos vezetést. A fiatal dunaújvárosi lányoknál azért a második félidőben akadtak némi dekoncentrációból származó hibák, de a vezetést nem adtuk ki a kezünkből – foglalta össze a mérkőzés tanulságait az edző.

Az máris látható, hogy a csapat lassan-lassan hozzászokik a kettős terheléshez. Sőt, az NB I. B-s sorozaton kívül, szerepelni kell az ifjúsági bajnokságban (ma a Győr II ellen kézilabdáznak), és a diákolimpián is helyt kell állni. Arról nem is beszélve, hogy ezek mellett a tanulásra is kell szakítani időt és energiát. Jelenleg az ötödik helyen áll az NB I. B-ben a DKKA. De Vártok Ákos szavait idézve: a cél nem változott, továbbra is a biztos bennmaradást tervezik.

Így vitézkednek csapataink az alsóbb osztályú bajnokságokban: NB II., Dél-nyugat: a Duna-Pent a 11. helyen áll. Marcali – Duna-Pent 29–23. Az újvárosi legjobb góldobók: Pál E. 8, Facskó P. 4, Szűcs R. 4.

Női ifjúsági, első osztály, Nyugat: 3. a DKKA. Kozármisleny – DKKA 19–33. (Koronczai 5, Takács 4, Matucza 4, Husti 4, Mihály 3, Frányó 3). Megyei bajnokság: 6. DKKA NKFT III, 9. DAC, 10.

További bajnoki eredmények

Megyei bajnokság: 6. DKKA NKFT III, 9. DAC, 10. Rácalmás. Pázmánd-Gárdony – DKKA NKFT III 39–28, Rácalmás – Mór 17–31, DAC – FKC Senior 13–21.

Férfi NB II. 6. a DAC. DAC – Tököl 30–31. Férfi, ifjúsági III. o. Dél: 3. a DAC. DAC – Tököl 46–28. Fiú serdülő III. o. Dél: 3. DAC, 6. Rácalmás. DAC – Tököl 33–29. Rácalmás – Bács­almás 35–22.

Megyei férfibajnokság:

2. Rácalmás, 7. Dunaújvárosi Egyetem. Rácalmás – Bicske 32–15, Velence – D. Egyetem 43–30.

Október 19-én pedig egy városi rangadónak örülhetnek a helyi szurkolók, hiszen a megyei felnőttbajnokságban a DKKA csapata a DAC gárdájával csap majd össze. Az első számú gárda pedig 20-án itthon a svájci Eaglest fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában