jégkorong

2018.09.24. 09:00

Újvárosban nagy verést kapott a Gyergyó csapata

Pénteken este a Ferencváros otthonában szenvedett 3–2-es vereséget a DAB, amely vasárnap késő délután már az orosz légiósokkal megerősített, a ligában újoncnak számító Gyergyói HK-val meccselt. A vége kiütés lett.

Szabó Szabolcs

Visszatérve a Ferencváros elleni derbire, amelyen valóban több mint későn ébredtek a piros-fehérek. A 3–2-re elveszített találkozó után Antti Karhula így értékelt:

– Sokkal jobbnak kell lennünk, mint az FTC ellen. Az, ahogy játszani akarunk, és amilyen csapat akarunk lenni, még nincs benne a DNS-ünkben. Még nem ösztönszerűek a taktikai elemek. Ebből fakadóan minden mérkőzésen nagyon koncentráltan kell játszani, gyakorolni a saját játékunkat. Újabb kemény meccsre számítok, hiszen minőségi orosz légiósokkal teletűzdelt csapat a Gyergyó. Ettől függetlenül továbbra is az a véleményem, hogy nekünk most elsősorban magunkra kell odafigyelnünk.

A fiatal, ám már sokat látott finn trénernek sikerült összekapnia csapatát, hiszen a Dunaújvárosi Acélbikák végig domináltak a meccsen.

Lépéselőnyben: simán hozta az újabb hazai meccsét a DAB
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

DAB – Gyergyó HK 7–2

(2–0, 3–1, 2–1)

Az első harmadot jól kezdte az Újváros, hiszen kivédekezett egy emberhátrányt, aztán előnyből jött Artem Iossafov, majd kettősből Jaako Turtiainen, és máris két góllal megléptek a hazaiak.

Aztán szépítettek a vendégek, de a hazaiak is bőséggel termelték a gólokat a közönség nagy örömére.

A DAB részéről Léránt, Fanssila, Azari, Westerling is eredményes volt. A vendégek csak egy-egy kirívó szabálytalansággal jelezték: ők is a pályán vannak.

Összességében a DAB koncentrált hokit mutatott egy meglehetősen széteső, a játékát még kereső Gyergyószentmiklós ellen, amely láthatóan eddig még nem tudta integrálni a klasszis orosz különítményét.

Brassói ízes

A jegkorongblog.hu tudósítása szerint: „Corona Brassó –Schiller-Vasas 4–0. Az élmezőnybe várt hazaiaknak két pofon után sikerült visszatalálniuk a győzelmek útjára, de a Vasas sem omlott össze a nyomás alatt. A Brassó győzelmével csatlakozott a 9 pontosok sűrű csoportjához, míg a Schiller-Vasas elmondhatja, hogy bár a maga részéről gólszegény erdélyi túrát abszovált, egymás után két favoritot sem hagyott betalálni 4-nél többször.”

Amint az várható volt az idei Erste Liga igazán kiegyenlített erőviszonyok mellett zajlik – örömünkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában