formálódik a csapat

2018.09.13. 07:00

Sikeres felkészülési tornán van túl a dunaújvárosi röplabdacsapat

A Dunaferr Sportegyesület felnőttröplabdázói az elmúlt hétvégén második helyen végeztek a felvidéki városban megrendezett nemzetközi tornán.

duol.hu

A DSE Röplabda Akadémia együttesére épülő gárda a háromszettes sorozat első mecscsén 2-1-re kikaptak a VK Mirad PU Presov együttesétől. A második találkozón ugyanilyen arányban verték a házigazda VK Spartak UJS Komárnot, amely végül megnyerte a tornát. Az újvárosiaknak a harmadik összecsapáson 3-0-ra sikerült felülmúlni a SZESE Győr csapatát. A torna végeredménye: 1. VK Spartak UJS Komárno, 2. Dunaferr SE, 3. VK Mirad PU Presov, 4. SZESE Győr. A Dunaferr SE keretét a következő játékosok alkották: Balázs Bálint, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás, Tajti Olivér, Hatvany Zsolt, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Móró Ákos, Sárközi Kálmán, Matyiák Árpád.

Eddig jól alakul a csapat felkészülése
Fotó: archív/Zsedrovits Enikő

A Dunaferr SE vezetőedzőjét, Tomanóczy Tibort meglepte csapata jó teljesítménye. – A sérülések miatt sajnos foghíjas kerettel utaztunk az eseményre. A meccseken mutatott játék és teljesítmény azonban pozitívan meglepett. A felkészülés eddigi szakaszában gyakorolt dolgok egy részét visszaláttam a mérkőzéseken. Természetesen láttuk a hibákat is, amiket ki kell tudnunk javítani a bajnokság kezdetéig. Mivel a felkészülés közepén járunk, így ez a torna arra is jó volt, hogy kizökkenjünk a hazai környezetből, és éles mérkőzéseket játsszunk. E tapasztalatokat felhasználva dolgozunk majd tovább a következő időszakban a csapat fejlődésén, bizakodva abban, hogy sérültjeink is viszszatérnek.

Liszi emlékére

A sportághoz kapcsolódó hír, hogy a DSE Röplabda Akadémia vasárnap az országos gyermekbajnokságban szereplő csapatok részvételével felkészülési emléktornát rendez Dunaújvárosban, amellyel emléket kíván állítani a nemrégen elhunyt kiváló edzőnek, Liszi Ferencnek. A tornán a következő nyolc csapat vesz részt: KESI Arany, KESI Vásárhelyi, DSE Röplabda Akadémia, Sümeg-Dabronc, Szolnoki RA, Kunhegyes, Dág, Röak Kaposvár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában