az utánpótlás jelenti

2018.09.12. 07:32

Már bajnoki csatákat vívnak a kézisek

Az utánpótlás leány kézilabdacsapatok is lassan bekapcsolódnak a bajnoki sorozatba.

Jankó Árpád

Mihály Petra (11) a korosztályában gólkirálynő lett Fotó: Ady Géza

Meggyes Rita edző serdülő I. osztályú együttese Nemesvámostól idegen pályán 32-29-re kikapott. Kecskés Noémi 10 gólt dobott, Szabó Tekla hétszer, Vass Luca hatszor talált a kapuba. De hazai csarnokban legutóbb, a második találkozón 24-18-ra legyőzték a Siófok együttesét. Vártok Ákos edző ifjúsági együttese szintén a Nyugati csoportban szerepelt, és a Nemesvámos együttesét idegenben 33-24-re legyőzte. Különösen Koronczai tett ki magáért, nyolc gólt dobott. Jovovic négyszer, Mihály szintén négyszer volt eredményes. A második találkozón itthon a Siófok ellen 35-29-re győzött Vártok Ákos gárdája. Mihály 12, Jovovic 5, Koronczai 4, Husti 4, Gengeliczky 4, Pál 2, Takács 1, Frányó 1, Braun és Fodor szintén egy-egy gólt dobott. De a legnagyobb falatot Vártok Ákos csapatának NB I. B-s szerepelése okozza majd. Bizony komoly munka lesz majd ezt megemészteni:

– Tudni kell, hogy az NB I. B-s felnőttcsoport már komoly feladat számunkra, mert a játékosaim csak tizenhat-tizenhét évesek, tehát ebben a bajnokságban a fiatalok közé tartozunk. Tizenkét csapat játszik a csoportban, és három kieső lesz. Mi mindenképpen szeretnénk bennmaradni az NB I. B-ben – nyilatkozta lapunknak a szakvezető.JA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában