izgalmas mérkőzés várható

2018.09.13. 07:00

Szombaton Békéscsabára látogat a Dunaújvárosi Kohász KA csapata

A sztárokból álló siófoki csapat igencsak megdolgozott a két bajnoki pontért legutóbb Dunaújvárosban. Most a Kohász Békéscsabára készül. Szombaton 18 órakor ott játssza le a harmadik bajnoki mérkőzését a Kohász együttese.

Jankó Árpád

Természetesen a csabai gárda nem a siófokiak képességével rendelkezik, de egészen biztos, nagyon nehéz mérkőzés előtt áll a dunaújvárosi együttes. Ezt latolgattuk a Kohász vezetőedzőjével, György Lászlóval. Amit elterveztünk a balatoni együttes ellen, azt végrehajtottuk. Dicséretes hozzáállással, bátran kézilabdáztunk a vendégcsapat ellen. A védekezésünk is rendben volt, de sajnos a hetesek és a nagy helyzetek közül többet is kihagytunk, és több hibát is vétettünk. De hangsúlyozom: a csapatom akaratával, a kemény, agresszív, helyenként kreatív játékával nagyon is elégedett voltam. Két forduló lement a bajnokságból, és a szombati ellenfelünk eddig legyőzte a Budaörs együttesét, és kikapott Debrecenben. Tavaly kupamérkőzésen vesztettünk Békéscsabán. Odahaza a csabai együttes nagyon motivált, és nagyon veszélyes az ellenfélre. Most is ezer néző előtt játszottak a Budaörs ellen. Rendelkeznek rutinos, veszélyes játékosokkal. Walfisch, Vukajlovics, Kovács Anett ezúttal is sok gólt dobott otthon és Debrecenben is. Tehát sok csapatnak tudnak kellemetlenséget okozni hazai pályán. Mi is kemény, izgalmas játékra számíthatunk.

Ferenczy Fruzsina (pirosban) úgy véli, kezd összeállni a DKKA harcos játéka
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Készülünk belőlük, és mindenképpen szeretnénk győztesen távozni Békéscsabáról. De azt is tudjuk, hogy a csabai együttes is rendkívül keményen kézilabdázik, és ezt el kell majd viselnünk. Egyszóval: azt is tudnunk kell, hogy pusztán az elszántság nem lesz elég majd Békéscsabán, hanem taktikus, pontos játékra is szükség lesz a pontszerzéshez. És ami nagyon fontos, nem szabad, hogy üresjáratok legyenek a mérkőzés közben. Ami biztató, hogy kapusunk, Tomasevics már edzésbe állt, és valószínűleg számíthatunk majd rá – mondta György László. A Kohász szakvezetője a siófoki teljesítmények között megemlítette a pozitívumok között Ferenczy Fruzsina eredményes játékát is.

Játékosszempont

A DKKA játékosa, Ferenczy Fruzsina így értékelt lapunknak: – Összeségében jó érzésekkel gondolok a Siófok elleni kézilabdánkra, különösen az első félidei teljesítményünk volt jó. Keményen védekeztünk, voltak jó lerohanásaink is, de van még miben javulnunk. Mindenesetre ilyen nehéz találkozó, mint amilyen a Siófok elleni volt, kiváló erőfelmérésnek is megfelelt. A játékban fi zikálisan is partnerek voltunk, támadásban is akadtak jó elemek. Sajnos a második félidőben elfáradtunk. Eleve rosszul kezdtük a második részt, és a siófokiak komoly előnyt szereztek, amit nem tudtunk behozni. A Békéscsaba elleni mérkőzésre nagyon készülünk. Nem csak az a lényeg, hogy milyen együttes a Csaba odahaza, hanem a saját játékunkkal kell foglalkoznunk. Ha száz százalékot nyújtunk, meglesz az első győzelmünk. Jó úton járunk, és ezt a Siófok elleni játékunk is bizonyítja. Bízom benne, hogy ismét jól dolgozunk majd együtt, és a csapat a jobbik arcát mutatja majd Békéscsabán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában