felkészülési mérkőzés

2018.09.27. 21:39

Itt voltak a kínaiak, és legyőztük őket

A válogatott edzőtábora miatt szünet van a héten a női kézilabda-bajnokságban. A Dunaújvárosi Kohász együttese így csütörtökön este a kínai B válogatott ellen játszott felkészülési találkozót.

Jankó Árpád

A Magyarországon túrázó kínai B válogatott kért lehetőséget egy mérkőzésre a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatától. Tegnap zárt kapuk mellett játszott a kínai csapattal a Dunaújvárosi Kohász. A bajnoki szünet miatt erre a gyakorlásra hajlandó is volt György László vezetőedző. Mondván: játszunk egy jót az edzés helyett.

Ezen a találkozón a válogatottak közül csak Szekerczés, Szalai, Kazai és még Tomasevics kapus hiányzott. DUNAÚJVÁROSI KOHÁSZ – KÍNAI B VÁLOGATOTT 29–16 (13–4) D. Kohász: Vártok – Mihály 7, Ferenczy, Dombi 1, Bouti 1, Nick 3, Molnár 2. Csere: Csapó K. (kapus) Klujber 5, Cifra, Grosch 3, Sirián 6, Fodor 1. A kínai együttes legjobb góldobói: Snu Wen Jui 2, Hao Ze Vong 2, Wang Ke Ke 2, Zhang Yue 3. Ahogy az várható volt, már a mérkőzés első szakaszában látszott a két csapat közötti különbség. A kínai csapat erővel bírta – sőt helyenként igen keményen kézilabdázott –, ám a kézilabda technikai, taktikai tudományát még meg kell tanulniuk. Lelkesedésükre jellemző, hogy hangos „Hej, hej” kiáltásokkal buzdították a kispadon ülő társak a játszókat. Több szabálytalanságot és hibát is vétettek, a kapura lövéssel is voltak gondjaik. De, ahogy az ázsiaiakra jellemző, nagyon akartak, szimpatikusan küzdöttek. S ha hibáztak, edzőjük ordítva tette helyre a rosszul játszó játékosát. Itt kérem rend van! A második félidő a cserék beállításával folytatódott. Pályára léptek a Kohász fiataljai is: Jovovic, Fodor.

A fi atalok is lehetőséget kaptak, például az egy gólt szerző Fodor Neszta
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A második félidőben a kínai cserék pedig szorgalmasabbak voltak a szünet előttiekhez képest. Betaláltak néhányszor a Kohász kapujába, de ez már csak szépségtapasz volt a számukra. György László vezetőedző így értékelt lapunknak a lefújás után: – Játszottunk egyet. Az első félidőben jól működött a védelmünk. Jó tempóban játszottunk. A sok munka mellett jól álltak hozzá a mérkőzéshez a játékosok. Az Eb előtt utoljára hazai pályán Vasárnaptól a magyar női kézilabda A, illetve B válogatott keretének egyaránt Győrött kezdődött a közös munka. A második csapat számára csütörtökön befejeződött a gyakorlás, így Csapó Kyra, Klujber Katrin, Grosch Vivien, Sirián Szederke is pályára tudott lépni klubja edzőmérkőzésén.

Az első keret pedig pénteken és szombaton is felkészülési meccset játszik a legutóbbi világbajnokságon hetedik helyen végző Montenegróval, a decemberi, franciaországi Európa-bajnokság jegyében. A csapatban Szalai Babett, Szekerczés Luca és Kazai Anita képviseli a DKKA csapatát. Egyébként a kontinenstorna előtt utoljára lesz látható hazai pályán Kim Rasmussen szövetségi kapitány csapata. – A mostani edzőtábor és a két mérkőzés, valamint az október-novemberi bajnoki- és kupaforma alapján alakul ki az Eb-keret. Montenegró erős csapat, igyekszünk próbára tenni – mondta a szakvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában