nagy csaták voltak

2018.09.25. 20:36

A szakosztályelnök a dobogóra is felállhatott

Pető Zsolt lapátot ragadott, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a testmozgás fontosságára

Gallai Péter

A kajak-kenu klub szakosztályelnökét, Pető Zsoltot mindig elegáns ruhában szoktuk látni a különböző eseményeken, de ezúttal „ledobta” az öltönyt, és sportruházatra váltott. Az ok egyszerű: ő is lapátot ragadott és kenuba térdelt, hogy végül két harmadik helyezéssel gazdagodjon. Természetesen a díjátadón külön derültséget váltott ki, amikor „kollégája”, Pász Péter szakosztályvezető, továbbá az egyik ifjú hazai versenyző adta át számára a jutalmakat.

Pető Zsoltot Pász Péter szakosztályvezető köszönti
Fotó: Dunaferr SE

– Szerettem volna, ha megfelelő kontraszt van a legjobbakhoz képest – kezdte nevetve, majd komolyra fordítva arról beszélt lapunknak, hogy evezni ugyan lejárt, de több mint egy évtized után indult újra versenyen.

– Egyrészt azért, hogy újra sportoljak, másrészt ezzel példát is akartam mutatni a középkorúaknak, hogy sosem késő el- vagy újrakezdeni a mozgást. Magyarországon a felnőtt lakosság kilenc százaléka sportol, az általános egészségügyi helyzet nagyon rossz, s általában gyógyszerekkel kompenzálják az állapotuk romlását. Mivel a munkalyi, klubbéli és családi elfoglaltságaim miatt csak párszor tudtam edzeni, bátor vállalást tettem, az ötszáz méter fájt is rendesen, de a kétszáz egészen jó volt, majdnem második lettem. Jó volt átélni újra a versenyhangulatot, az izgalmat. Hallottam, ahogyan a gyerekek biztattak a partról, s amikor visszatértem megtapsolt a csapat. Persze ebben biztosan volt némi irónia is, és kaptam fricskákat is, de jólesett – tette hozzá Pető Zsolt.

A klubvezető kiemelte, a masters versenyzőik táborába is várnak mindenkit, akinek kedve van mozogni. Emellett örömteli, hogy több fiatal is csatlakozott hozzájuk az elmúlt időszakban, de továbbra is várják a 6-12 év közötti gyerekeket soraikba, hogy egy jó közösségben sportolhassanak. Az érdeklődők hétköznaponta a három órai, vagy a fél ötös edzés kezdése előtt jelentkezhetnek a szakedzőknél a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában