Az első után

2018.08.16. 21:03

Még nem ért véget a futsal csapat felkészítése

Dunaújváros futsal csapata hatalmas lendülettel kezdte meg a munkáját az új bajnoki idényre való felkészülése során. Szerdán lejátszották az első mérkőzésüket a nyár folyamán partner klubjukká vált Score­goal Kecskeméti Futsal Club csapat ellen. Az idegenbeli mérkőzés az újvárosiak elvárható 7-2-es győzelmével zárult. A „visszavágó” a Dunaújváros Sportcsarnokban ezen a héten pénteken, 19 órakor kezdődik.

Balogh Tamás

Ma 19 órától újabb felkészülési meccset játszik a Dunaferr DUE Renalpin csapata Fotó: DH-archív

Fotó: illusztráció

Fehér Zsolt vezetőedzővel a dunaújvárosiak eddigi kemény munkájáról beszélgettünk.

– Az tény, hogy rögtön az elején erős tempót vettünk föl, de úgy érzem, a játékosaim kellőképpen fel voltak készülve erre a rajtra. Már mindenki várta, hogy megkezdődjön az új szezon, ezért nagy vehemenciával kezdtek, s ezt a mai napig tartják. Ez a szerdai mérkőzés első félidejében meg is látszott a csapat teljesítményén.

Az új feladatok begyakorlása komoly szellemi igénybevétellel is jár. Ezek megtanulhatók a hirtelen jött nagy fizikai megterhelés mellett?

– Hellyel-közzel igen, de azért a fáradtság néha közbeszól. Mindenesetre amikor a játékosok egy igazi mérkőzésen felállnak, hogy megpróbálják bemutatni a már sokszor kipróbált dolgokat, és az sikerül is, akkor én személy szerint hihetetlenül boldog vagyok, mert viszontlátom a korábban sikeresen begyakoroltakat. Még nem tartunk ott, ahol szeretnénk. A következő héten még két kemény edzés és ugyanannyi mérkőzés is vár a csapatra. A folytatásban viszont már csak a finomhangolással fogunk foglalkozni, hogy a rajtra mindenki fizikálisan és szellemileg is friss legyen.

Ma 19 órától újabb felkészülési meccset játszik a Dunaferr DUE Renalpin csapata Fotó: DH-archív

Fontos volt az első meccsen a nagyarányú (7-2-es) győzelem, vagy a „csak” a siker volt a cél?

– A győzelem mindig fontos, de itt elsősorban az volt az előrébb való, hogy viszontlássuk azokat a dolgokat, amiket majd a bajnokság folyamán, alkalmazni szeretnék.

A felkészülés és majd a taktika is (az, hogy mikor mit kell játszani) az én terveim szerint alakul. Természetesen vannak olyanok a csapatban, akiknek kikérem a véleményét. Tudni akarom, hogy az adott szituációban hogy érzik magukat a pályán, bíznak-e magukban, meg tudják-e valósítani a feladatokat.

Várták már az első mérkőzést?

– Éhesek voltunk rá! Nagyon hasznosak és jók az egymás közötti meccsek is, de mégis az az igazi, ha egy olyan csapattal talákozunk, amely nem ismeri a műhelymunkánkat. Ezért volt nagy kihívás ez mindannyiunk számára, mert kiderült, hogy az edzéseken jó munkát végzünk-e.

Már működtek a terveik a tegnapi napon?

– Az első félidőben föltétlenül. A második viszont teljesen más volt. Több tényező is befolyásolta a munkánkat. Az egyik az előző hetekben elvégzett sok munka miatti fáradtság volt. A játékosok az első játékrészben teljesen kifutották magukat, ezért a másodikra nem tudtak olyan átütő munkát produkálni, mint az elején. Ebben a szakaszban a fiatal játékosainknak megadatott, hogy bebizonyítsák azt, hogy nem érdemtelenül edzenek és készülnek az első csapattal. Látható módon még sok munka vár rájuk.

Megfelelő partner volt az ellenfél a kitűzött feladathoz?

– Vannak olyan edzők, akik az elején nagyon kemény ellenfelekkel méretik meg magukat, amikor azt vizsgálják, hogy sikerült-e felkészülésük. Én azok közé tartozom, akik szeretik, ha a felkészülés elején nem a legerősebbek ellen mérkőzünk. Ezzel is próbálom fokozatosan felépíteni a csapatot a bajnoki rajtra. Abszolút jól választottunk velük, mert mind a két csapatnak van még mit tanulnia a közeljövőben.

Mit vár a pénteki mérkőzéstől?

– Ugyanolyan hozzáállást, mint amit a szerdain láttam tőlük. Szeretnénk, ha a második félidőben is ugyanúgy harapna a csapatunk, ahogy az elsőben tette. Emellett szeretnék kipróbálni egy másik védekezési szisztémát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában