A világbajnokság nyitófutamát Ukrajnában rendezték meg

2018.08.29. 20:32

Bodor Péter második helyezése

A hét végén rendezték meg a motorcsónak Hydro GP világbajnokság idei nyitófutamát Ukrajnában.

duol.hu

Ez egy olyan kiemelt verseny, amelyben az F-125, F-250 és F-500-as kategóriák futamait egy versenyhelyszínen rendezik meg. Ezúttal az egyetlen magyar színekben induló pilóta, Bodor Péter, a Dunaújvárosi Vízi Sport Club versenyzője volt, aki az F-250-es kategóriában bizonyíthatott.

A sorozat korábbi világ- és Európa-bajnokának nem titkolt célja volt, hogy a hét végén a dobogó legfelső fokára „csónakázzon”. Az idei évben a tizenhat tagúra duzzadt mezőnyben komoly kihívókkal kellett megküzdenie a magyar versenyzőnek. Szombaton már az időmérőn megszerzett negyedik hely alapján jól látszódott, hogy izgalmas három futam következhet a hétvége hátralévő részében.

Az elsőben nagyszerű versenyzéssel másodikként futott be a DVSC képviselője, míg a másik két futamban egyaránt a harmadik helyet sikerült kiharcolnia Bodor Péternek. Összesítésben a győztes olasz Fanzini mögött így a második helyen zárta az ukrajnai versenyhétvégét. A harmadik a szintén olasz Malaspina lett.

A világbajnokság következő fordulóját Németországban rendezik meg, méghozzá szeptember közepén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában