Dóri Bencével párban szerezték meg a bronzérmet

2018.07.27. 20:55

Kiss Balázs dobogón a világbajnokságon

Pénteken már döntőket rendeztek a plovdivi ifjúsági és az U23-as gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon. A magyar válogatott tagjaként a Dunaferr versenyzőjének, Kiss Balázsnak, valamint a rác­almásiak kiváló tehetségének, Horváth Benedeknek is szoríthattunk a finálék során.

Szabó Szabolcs

A plovdivi világverseny előtt nem kívánt konkrét jóslásokba bocsátkozni lapunknak a Dunaferr SE kiválóságának, Kiss Balázsnak a trénere, Molnár Gergely, mondván: az U23-sok mezőnyében, kenu 1000 méter párosban érdekelt duó remek formát mutatott az elmúlt hetekben, ám hogy ez helyezésben mit hozhat, az majd csak a helyszínen derül ki.

Reménykeltő volt, hogy csütörtökön Kiss Balázs és Dóri Bence kettőse a selejtezőből rögtön a péntek délutáni fináléba lapátolta magát, mégpedig a második legjobb idővel.

A tegnapi döntőben végül a német Tim Hecker–Adam Morits páros diadalmaskodott, a második helyet a románok (Chirila Catalin és Strat Stefan Andrei) szerezték meg, a bronzérmet pedig a magyar duó, Kiss Balázs és Dóri Bence érdemelte ki. Hatalmas volt a verseny a harmadik pozícióért, hiszen csak századmásodpercek döntöttek a magyar, az orosz és a végül ötödik helyre beérkező spanyol egység között. Az utolsó métereken aztán remekül hajrázott Kiss és Dóri, így a dobogóra is felléphettek.

A sikeresen megvívott középfutam után szintén döntőre készülhetett a kenu párosok ezerméteres versenyében, az ifjúságiak mezőnyében a rác­almásiak reménysége, Horváth Benedek, aki Besenyei Ádámmal végül a hetedik helyen zárták a finálét, megelőzve a német és a spanyol kettőst.

Kiss Balázs és Dóri Bence párosa nagyot hajrázott az éremért Fotó: MKKSZ

A bulgáriai versenypályán igazi éremesőnek örülhetett a magyar küldöttség, hiszen az ifiknél a női kajak négyes aranyérmes lett, a kenus Molnár Csenge pedig ezüstérmet nyert az 500 méteres futamok során.

A diadalmas sort folytatta Kós Benedek, aki kajak 1000 méteren lett világbajnok.

Szintén a szakágban, ám már egy korosztállyal feljebb, az U23-asoknál Takács Tamara ezüstérmet lapátolt össze, Baskó Olga pedig szintén e távon, de az ifik mezőnyében örülhetett az ezüstnek.

Zárásként pedig ismét egy aranyos hölgykoszorúnak örülhettek a szurkolók, hiszen világbajnok lett a Szabó Ágnes, Malcsiner Eszter, Katrinecz Rita, Racskó Fruzsina összeállítású U23-as kajak négyes. Plovdivban ma és holnap főként az 500 és a 200 méteres számok selejtezőivel, majd később ezek középdöntőivel, valamint döntőivel folytatódik a verseny. Remélhetően további remek magyar eredményekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában