hangolódnak a munkára

2018.07.04. 21:45

Dunaújváros csapata készül a következő idényre

Az elmúlt héten megkezdte a felkészülést a 2018/2019. évi NB III-as labdarúgó-bajnokságra a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata, amelynek keretében jelentős változások történtek a nyári holtszezonban.

Gróf András

A legutóbbi idényben is közel állt a feljutáshoz a DPASE gárdája Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A tegnapi sajtótájékoztatón Dobos Barna vezetőedző vázolta a felkészülés menetét, majd az új játékoskeretről, valamint a célokról beszélt.

– Az elmúlt héten napi egy-két edzéssel hangolódtunk a munkára, majd szombaton egymás elleni gyakorló mérkőzéssel zártunk. Ezen a héten szeretnénk nyolcvan, kilencven százalékosan lezárni a keretet. Az már végleges, hogy Dobos Áronon kívül távozik a csapatkapitány, Csehi Tamás is, aki Ausztriába szeretne igazolni. Az is végleges, hogy Kovács Gábor, Ferencz Bálint, Pál Dávid, Bősz Levente és Karacs Roland eligazol tőlünk. Király Bence sorsa még kérdéses, de az ő ügye is rövidesen lezárul. Az utánpótlásból felkerül a felnőttek közé Perjési Viktor, Al-Sheraji Rauf Mohamed, valamint Kovács Barnabás. Utóbbi játékos pályára lépésére azonban legalább november közepéig várni kell, mert akkor tölti be a tizenhatodik életévét.

A legutóbbi idényben is közel állt a feljutáshoz a DPASE gárdája Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Rajtuk kívül tervezzük még három-négy labdarúgó leigazolását, akik reményeink szerint már az első felkészülési találkozón pályára léphetnek. Ezt a meccset szombaton, hazai pályán játsszuk a Budaörs ellen. A tizenegy órakor kezdődő mérkőzés helyszíne a tervek szerint a Dunaújváros Stadion lesz. Szeretnénk jobbá tenni a csapatot, de a személyi változások mindig bizonyos kockázattal járnak. Célunk a támadójáték gyorsítása, illetve a megfelelő védelem kialakítása. Külön öröm, hogy elkezdődtek a munkálatok a stadionban, így bizakodhatunk, hogy hamarosan elkészül majd a létesítmény. A bajnokságra való felkészülésünk egyébként végig hazai környezetben zajlik majd.

Dobos Barna vezetésével már megkezdték a felkészülést az újvárosi
játékosok a következő idényre Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Jó lett volna edzőtáborba utazni, de anyagi lehetőségeink ezt jelen pillanatban nem teszik lehetővé. Alapvető célunk a biztos bennmaradás kiharcolása, természetesen ezen túl a minél előkelőbb helyezés elérése.

A tervek szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség július 11-én készíti el a 2018/2019-es idény NB III-as mezőnyének a csoportbeosztását. A bajnokság augusztus 11-én indul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában