Minden kezdet nehéz

2018.07.02. 00:02

Nagyszerű produkcióval kezdődött a női junior kézilabda-világbajnokság

A megnyitó után két hétig izgulhatunk a magyar válogatott­ért, amely kimondva is érmet szeretne itthon szerezni.

Jankó Árpád

Tóvizi Petra három gólt szerzett MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Maradjunk annyiban, hogy először jussunk be a legjobb négy közé. A nyitányon a Brazília együttesével küzdött meg a magyar csapat.

Magyarország – Brazília 27-24 (11-10)

Gólszerzőink: Tóvízi 3, Márton 1, Lakatos 4, Klujber 8, Kácsor 1, Faluvégi 2, Háfra 2, Pásztor 4, Kuti 1, Fodor 1.

E korosztálynak ez a viadal az utolsó világversenye, amelyet természetesen szépen szeretnének befejezni. Szurkolhatunk tehát a magyar junior női kézilabda-válogatottnak, főképp Klujber Katrinnak, aki a Dunaújvárosi Kohász kiválósága.

A mérkőzés sokáig szorosan alakult. Az ismeretlen brazil együttes erős testalkatú és gyors mozgású játékosokból állt, a kapujukban egy nagyszerű kapus lohasztotta le a magyarok igyekezetét: Arruda kiválóan védte a kapuját. Sajnos több ziccert is kihagyott a magyar csapat a kissé kapkodó játéka nyomán. A brazilok testi erejüket kihasználva betörésekkel szerezték góljaikat. Láthatóan nagyobb gondot okoztak a brazilok a vártnál, így a 26. percben ki is egyenlített a vendég gárda (8-8). A mieinktől higgadtabb, nyugodtabb kézilabdázást vártunk, és már az kellemetlen meglepetés volt, hogy a brazilok átvették a vezetést (12-13) a 34. percben.

Tóvizi Petra három gólt szerzett MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Főképp szélről kapta a magyar csapat a gólokat. Golovin Vlagyimir a magyarok szakmai vezetője viszont remek védekezési taktikával rukkolt elő: zavaróval, mégpedig Klujberrel állta útját a braziloknak, s ez bevált. A 44. percben már két góllal vezetett a magyar csapat, de a kettős emberhátrányunkat kihasználták a brazilok. Szerencsére a mérkőzés hajrájában kiválóan kézilabdázott a válogatottunk. Klujber remek percei következtek, és már négy gól volt a magyar válogatott előnye (24-20). Ez a lendület egészen az utolsó másodpercig kitartott, végül 27-24-re nyert a magyar junior válogatott. Megvan tehát a nyitómérkőzésen a győzelem, amely természetesen jókedvet, optimizmust eredményezett. Jöhetnek szerdán a portugálok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában