tarolt az újvárosi csapat

2018.06.29. 21:30

Kilenc aranyat szállított haza a Búvársuli SE az országos bajnokságról

Kecskeméten rendezték meg a búvárúszók országos bajnokságát gyermek, ifjúsági és felnőtt korosztályban. A dunaújvárosi búvárúszók, a Búvársuli SE versenyzői valamennyien a gyermek korosztályban úsztak.

Jankó Árpád

Felső sor balról: Gurisatti Róbertné, Sztanoasz Izabella, Németh Nóra, Rendes Linda, Kövesdi Csenge, Szabó Flóra, Tarjáni Regina. Alsó sor: Gurisatti Róbert, Bilinszky Ádám, Csepecz Zsolt, Aszlajov Attila, ifj. Gurisatti Róbert Fotó: Búvársuli

Ebben az egy korosztályban nyolc gyerekkel és egy ifjúsági búvárral versenyzett a dunaújvárosi klub. Erősítésként még jött két iváncsai búvárlány is. Tudni kell, hogy az Iváncsai Búvárúszó Egyesülettel a dunaújvárosiak testvérkapcsolatban dolgoznak. Debreczeni Hajnalka, Gurisatti Róbert dunaújvárosi egyesületi elnök és edző felesége, sokszoros magyar bajnok tart is gyakorlásokat, edzéseket Iváncsán.

A Dunaferr SE pedig egy úszót irányított a Búvársulihoz, így tudott váltóban is indulni Gurisatti Róbert egyesülete. Az országos bajnokságon gyermek korosztályban tarolt a dunaújvárosi csapat. A legtöbb érmet és a legtöbb aranymedált az újvárosiak szereztek. Az éremkészlet a következő volt: kilenc arany, hét ezüst és öt bronz. Összesítésben az ötödik lett a Búvársuli a tizenhat egyesület között, annak ellenére, hogy csak egy korosztályban szerepelt.

Felső sor balról: Gurisatti Róbertné, Sztanoasz Izabella, Németh Nóra, Rendes Linda, Kövesdi Csenge, Szabó Flóra, Tarjáni Regina. Alsó sor: Gurisatti Róbert, Bilinszky Ádám, Csepecz Zsolt, Aszlajov Attila, ifj. Gurisatti Róbert
Fotó: Búvársuli

A legeredményesebbek Gurisatti Róbert és Kövesdi Csenge voltak. Robi négy aranyat, Csenge pedig három aranyat, a lányváltó (Kövesdi Csenge, Németh Nóra, Szabó Flóra, Sztanoasz Izabella) is szerzett két aranyérmet. A fi úváltó bronzérmet kapott (Gurisatti Róbert, Csepecz Zsolt, Aszlajov Attila, Bilinszky Ádám). A további dunaújvárosi érmek és érmesek: Gurisatti Róbert négy arany, egy ezüst, Németh Nóra három ezüst, egy arany, két bronz. Kövesdi Csenge egy bronz, két arany, három ezüst, Szabó Flóra egy bronz. Az eredmények bizonyítják, hogy kiválóan sikerült a felkészülés az országos bajnokságra. Ebben a munkában részt vett Tarjáni Regina iváncsai edző, Bilinszky Ádám edzője pedig Berzlánovits Éva volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában