Dunaferr DUE-Renalpin FC

2018.06.06. 20:41

Pénteken majd kiderül, lesz-e bronzérem

Régen várt, de nehezen megélt izgalmak után a döntő összecsapáson a férfi futsal NB I bronzérmének megszerzésére készül a házigazda, a Swietelsky Haladás VSE és az egy héten belül már másodszor Szombathelyre utazó Dunaferr DUE-Renalpin FC. A mérkőzés az Aréna Savariában, pénteken 18.15-kor kezdődik.

Balogh Tamás

Az elmúlt szezonokban e két csapat egymást rendre a legjobb formájába hajszolta. Ezen a szokásukon az idei szezon végi két mérkőzésükön sem változtattak, mindegyik sikeres volt a saját pályáján. Most viszont vége a játszadozásnak, pontot tesznek ennek a fejezetnek a végére.

Vajon ezúttal kinek lesz nagyobb szerencséje? Pénteken este merre pattannak azok a rafináltan ellőtt, perdített, ívelt, vagy bebombázott labdák?

Ismerjük a csapatunkat és az ellenfelünket is. Ezek a harcosok, bármit is képzelünk a játékuk mögé, most sem a véletlenre bízzák a dolgukat. Túl sokat küzdöttek a lehetőség­ért, nem bízzák a szerencsére. Nyerni akarnak! Bizony az ellenfelünk is. Soha ne feledjük el: ők is tehetséges, győzelemre törő játékosok, akik hazai pályán a saját szurkolóiktól feltüzelve mindent elkövetnek a Magyar Kupa megszerzése után a bronzéremért!

És az újvárosiak? Nem mentegetőztek az első mérkőzés eredménye miatt, és nem tomboltak a hétfői, hazai siker után. Lepacsiztak, az öklüket, vagy a tenyerüket nyújtották, és megölelték egymást. Összehúzott szemmel mosolyogtak és kivétel nélkül a szemedbe mondták: Odamegyünk és megnyerjük. Ennyi. Nem vicceltek.

Takó Csaba, a dunaújvárosiak vezetőedzője:

– Remélem, hogy az a motiváció, ami a hétfői sikerre vitte a csapatunkat, kitart péntekig, mert akkor megszerezhetjük a bronzérmet. Jókor, jó döntéseket hoztak, és ez vezetett a győzelemhez. Most is ezért utazunk.

Fehér Zsolt edző, az újvárosiak legjobb ismerője:

– Az első mérkőzésen is úgy láttam, hogy a Dunaferr felülmúlta az ellenfelét, de a helyzetek a balszerencse miatt kimaradtak. Hétfőn az első pillanattól kezdve nem volt kérdés, hogy melyik csapat fog nyerni. Pénteken egy nagyon kiélezett találkozó következik, és ha az Újváros tartja a formáját, akkor bronzérem ide fog kerülni.

Turzó József, a Haladás vezetőedzője: – A pénteki találkozó egyértelműen presztízs csata lesz számukra. A két csapat teljesítménye nagyon közel áll egymáshoz, de egy ilyen Dunaferr ellen, mint a hétfői volt, főleg a kulcsjátékosainknak sokkal jobb játékot kell produkálniuk a saját pályánkon.

Horváth Norbert: – Mindenkinek köszönjük a gratulációkat. Úgy érzem, hogy ez egy nagy győzelem volt. Most nagyon együtt van csapat és ezért pénteken meg fogjuk szerezni a bronzérmet!

Hosszú Ádám: – Óriási győzelem volt, hiszen mindkét csapaton nyomás van, a bronz­érmet akarjuk megszerezni. Pénteken ismét a győzelem lesz a célunk, bár valószínűleg nem lesz könnyű feladat. Reméljük, hogy ugyanígy fog végződni, mint a hétfői mérkőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában