Még életben maradtak a bronzérmes álmok

2018.06.04. 21:48

Szombathelyre utazhatnak a harmadik helyért a Dunaferr-DUE-Renalpin FC

A futsal NB I bronzcsatájának második felvonásában tegnap a Dunaferr-DUE-Renalpin FC együttese a Swietelsky-Haladás VSE gárdáját látta vendégül.

Gróf András

Fekete Róbert (11) két góllal járult hozzá a győzelemhez Fotó: Zsedrovits Enikő / DH

Dunaferr-DUE-Renalpin – Swietelsky-HVSE 4-1 (3-1)

Dunaújváros, Sportcsarnok, 300 néző.

Dunaferr-DUE-Renalpin: Reveland – Horváth N., Németh P., Fekete R., Hosszú Á. Csere: Rigó, Oroszi, Schrancz B., Szabó T., Fridrich, Szeghy, Pál P., Csányi D., Cseresnyés. Vezetőedző: Takó Csaba.

Swietelsky-Haladás VSE: Sásdi – Öreglaki, Horváth P., Michel, Dróth. Csere: Gyimesi, Matyi, Sipos, Németh P., Santos, Márkus, Hajmási, Vidák, Bencsik. Vezetőedző: Turzó József.

Fekete Róbert (11) két góllal járult hozzá a győzelemhez Fotó: Zsedrovits Enikő / DH

A találkozó elején a hazaiak letámadták a szombathelyieket. Az első percben Hosszú Ádám bombázott jó helyzetben fölé. A harmadik percben azonban már sokkal jobban célzott. A bal szélről indulva emelt Sásdi fölött a kapuba (1-0). Egy perccel később azonban egyenlítettek a vasiak. Michel távoli lövése vágódott a felső sarokba (1-1). A hatodik percben mindkét kapu előtt adódott gólszerzési lehetőség, de Márkus Gábor és Szeghy Szabolcs is mellé durrantott. Egy perccel később egy ütközést követően az újvárosiak hálóőrét, Revelandot kellett ápolni. A ti­zen­nyolcadik percben ismét az újvárosiak kerültek előnybe. Hosszú Ádám kiváló átadását Fekete Róbert váltotta góllá (2-1). A gólt követően Öreglaki kétszer is helyzetbe került, de Rigó hárított. A tizenkilencedik percben kétgólosra nőtt az újvárosiak előnye. Németh Péter sarokrúgását követően Horváth Norbert emelt a hálóba (3-1). A félidő zárásaként Rigó mentett Hajmási elől. A fordulást követően ismét a hazaiak hálóőre játszott főszerepet, aki Michel próbálkozásait hatástalanította.

 

Parázs csatában a kapuk felváltva forogtak veszélyben, de mindkét kapus jó formát mutatott. A huszonhatodik percben azonban Szeghy remek átadását Fekete Róbert a védők szorításában is értékesítette (4-1). Egy perccel később a lábbal mentő Rigót is ápolni kell. A huszonnyolcadik percben Szeghy Szabolcs kilenc méterről a kapufát találta telibe. A folytatásban Fridrich lövését Matyi hatástalanította. Természetesen a hajrában a Haladás kockáztatott, és támadásban a kapus helyett is mezőnyjátékost küldtek a pályára. Ebben az időszakban nagy nyomás nehezedett a hazaiakra, de két perccel a vége előtt Hajmásit egy durva szabálytalanság miatt kiállította a játékvezető, ami nagy könnyebbséget jelentett az újvárosi gárdának.

Ezzel a győzelemmel a dunaújvárosiak egyenlítettek az egyik fél két győzelméig tartó párharcban. A bronzérem sorsáról tehát a harmadik összecsapás dönt majd, amelyet pénteken rendeznek Szombathelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában