ötödik alkalommal

2018.06.06. 20:06

Töretlen népszerűségnek örvend az Aquarius Triatlon

Nemzetközi szintéren is egyre népszerűbb a triatlon, amelynek helyi képviselete, a DTSE immáron 5. alkalommal rendezi meg a nemzetközi kitekintésű versenyét, az Aquarius Triatlont.

Szabó Szabolcs

A sportág számos jeles képviselője is ott lesz a Duna-parton július első napján Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Baráti megmérettetésnek indult, mára egy nemzetközi mezőnyt felvonultató versenynyé nőtte ki magát az Aquarius Triatlon verseny, amelyre július 1-jén már közel négyszáz versenyzőt várnak. A seregszemle előtt közel egy hónappal a főszervező Dunaújvárosi Triatlon Sportegyesület (DTSE) elnökével Makai Gáborral és az esemény fővédnökével Kovács Judittal beszélgettünk. – Mindvégig az volt a célunk, hogy fokozatosan építkezzünk. Ezt mutatják a számaink is. Évről évre többen neveznek, és külön öröm számunkra, hogy a fő bázist még mindig a helyi, illetve a térségi amatőr sportolók jelentik.

A sportág számos jeles képviselője is ott lesz a Duna-parton július első napján Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Hozzá kell tennem, hogy az itt amatőr jelzőt illik idézőjelbe tenni, hiszen ezek a remek sportemberek a munka és család mellett fordítanak napi több órát a felkészülésre. Tavaly az országos szakszövetség támogatásával helyet adhattunk egy nemzetközi sprint versenynek is. Az idei évben is voltak ilyen terveink, ám financiális okok miatt lemondtunk róla. Nagy öröm számunkra, hogy Dunaújváros önkormányzata még évekkel ezelőtt a verseny mellé állt, és mindenben támogatja a munkánkat. Remek a kapcsolatunk a helyi rendvédelmi szervekkel, a polgárőrséggel is. Az ő munkájuk is fontos számunkra, hiszen több száz versenyzőt és még több szurkolót kell irányítanunk egy viszonylag kis területen. A triatlon sport országos és nemzetközi színtéren is egyre népszerűbb.

 

A sportág fejlődik, egyre több versenyt szerveznek. E szoros mezőnyben is sikerül megállni a helyüket, mindezt mi sem bizonyítja jobban, hogy már leadta a nevezését az Aquarius Triatlonra Kovács Koko István korábbi olimpiai bajnok ökölvívó, Boronkay Péter paratriatlonista, Flander Márton triatlon Európa-bajnok, Pötör Zoltán ultratriatlonista, aki jelenleg a Swissultrára készül. Tehát ismét egy nagyon minőségi versenyre van kilátás az ország egyik legjobb pályáján – mondta el a DH-nak Makai Gábor, a DTSE elnöke.

Makai Gábor és Kovács Judit lapunk szerkeszőségében Fotó: Zsedrovits Enikő

Kovács Judit, a DVG Zrt. igazgatósági tagja, a verseny fővédnöke így nyilatkozott lapunknak: – Az Aquarius Triatlon bizonyította, hogy igazi értéket teremtett, így rászolgált az önkormányzat támogatására. Remek sportemberek versenyeznek majd idén is, ám én e seregszemle pédaértékű jellegét emelném ki. Egyre több dunaújvárosi és a térségben élő polgár sportol a munka és a család mellett. Számukra kiváló erőpróbát jelent az Aquarius Triatlon, amelyen számos neves, a sportág élvonalába tartozó versenyző is részt vesz. A DTSE fejlődése is figyelemre méltó. Bízom benne, hogy az idei, július 1-jén jelentkező seregszemle is nagyon sikeres lesz, és a helyi sportolók is jól szerepelnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában